Simone Bennett & Robbert van Hulzen
Community - Filminstallatie

Vrijheid gaat in de kern over verbinding met de medemens. In de filminstallatie ‘Community’ brengen Alkmaarse jongeren een a capella techno-track ten gehore. Het genre waartoe de compositie behoort, wordt normaliter elektronisch geproduceerd. In dit geval wordt er gekozen voor jongvolwassenen die enkel hun stem gebruiken, zonder instrumentale begeleiding. ‘Community’ laat de vocale en sociale interactie zien tussen jongvolwassenen, waarbij muziek de verbindende factor is. Elk individu levert een bijdrage aan het grotere geheel. Het resultaat is een bevrijdend dansnummer dat als levensgroot videowerk wordt geprojecteerd. Terwijl het geluid uit meerdere speakers klinkt, wordt de bezoeker uitgenodigd om onderdeel te zijn van de community.

Community is een samenwerking tussen Simone Bennett en Robbert van Hulzen.

Over Simone Bennett

Simone Bennett (NL, 1978) maakt films, fotografie en audio-installaties. Ze studeerde Audiovisuele Kunst aan de Gerrit Rietveld Academie. Haar films zijn opgenomen in de distributie van Filmmuseum Eye en haar werk wordt internationaal vertoond. Momenteel heeft ze een solo-expositie bij galerie NL=US in Rotterdam.

Website Simone Bennett

Over Robbert van Hulzen

Robbert van Hulzen (NL, 1974) brengt zijn fascinatie voor geluid met slagwerk en elektronica ten gehore. Hij speelt in verschillende bands en werkt samen met dansers, theater- en filmmakers. Optredens hebben plaatsgevonden bij de Royal Albert Hall, Iraanse underground galeries, Indiase bruiloften en het Amsterdamse Rijksmuseum.

Website Robbert van Hulzen

alle deelnemende kunstenaars