anders kijken
gratis opdrachtkaarten

Voor wie het leuk vindt om het museum eens op een andere manier te bezoeken hebben we een supertoffe serie opdrachten ontwikkeld die je samen met kinderen maar ook met volwassenen of in je eentje kunt doen. Je kunt zelf een keuze maken uit de gratis opdrachtkaarten met achttien verschillende teken-, doe- en doordenk opdrachten. Ze staan voor je klaar in de foyer van het museum. Geschikt voor alle leeftijden. Deze opdrachtkaarten prikkelen je om op een andere manier naar schilderijen en kunst te kijken.

Aan de hand van creatieve opdrachten, die je samen of alleen kunt doen, wordt je uitgedaagd om aandachtig naar kunst te kijken (slow looking). Er zijn makkelijke opdrachten, gemiddelde opdrachten en moeilijke opdrachten.

Voor wie?
De opdrachten zijn geschikt voor alle bezoekers. Niet alleen leuk voor (groot) ouders en (klein)kinderen, maar ook voor vrienden en geliefden en zelfs voor de echte kunstkenner. Je kiest zelf de opdracht die bij jou past. Voor (groot)ouders met (klein)kinderen zijn de makkelijke opdrachten zeer geschikt, terwijl de kunstkenner misschien wel de moeilijke aandurft.

Tip: bekijk alvast de Anders Kijken-filmpjes op ons YouTube kanaal, hier zijn korte vlogs te zien van de opdrachten.

Kosten
De opdrachtkaarten zijn gratis voor bezoekers van het museum. Informeer bij de balie naar ons voordelige gezinsticket!