parel van Noord-Holland

Stedelijk Museum Alkmaar is één van de oudste musea van Nederland en verbindt mensen, kunst en geschiedenis. Het museum presenteert een fraaie collectie oude en moderne kunst en spraakmakende wisseltentoonstellingen. In de schoolvakanties zijn er workshops voor kinderen van alle leeftijden en in de museumwinkel vindt u een origineel cadeau. In het museumcafé geniet u van fair trade koffie, zelfgemaakte soep of heerlijk gebak.

De Bergense School
Liefhebbers van de Bergense School stroming kunnen hun hart ophalen in het museum. In de vaste tentoonstelling komen de oeuvres van kunstenaars als Else Berg, Mommie Schwarz, Leo Gestel, Dirk Filarski, Gerrit Willem van Blaaderen, Arnout Colnot en Piet en Matthieu Wiegman ruim aan bod.

ANBI
Sinds 1 januari 2014 is Stedelijk Museum Alkmaar verzelfstandigd tot Stichting met een Raad van Toezicht. Het museum is opgenomen in het Nederlands Museumregister en voert sinds 2000 de Museumkaart. Stichting Stedelijk Museum Alkmaar staat bij de Belastingdienst geregistreerd als algemeen nut beogende instelling (ANBI).