Welkom in Stedelijk Museum Alkmaar

Stedelijk Museum Alkmaar wil graag dat iedereen zich welkom voelt bij ons in het museum. We doen dan ook enorm ons best om zo toegankelijk mogelijk te zijn voor iedereen. Tips of opmerkingen, laat het ons weten via: info@museumalkmaar.nl

Entree en tentoonstellingen

Voor de ingang van het museum is een verhoging. Aan de rechterzijde - onder de glazen loopbrug - bevindt zich een oprijplek voor rollators, rolstoelen en scootmobiels.

Het museum beschikt over twee leen-rolstoelen. Handig om deze vooraf te reserevren via telefoonnummer: 072-5489789. Ook zijn er in het museum een aantal klapstoelen te leen waar u in de tentoonstellingszalen gebruik van kunt maken. Ook deze kunt u vooraf reserveren via 072-5489789. 

De entreehal van het museum is ook voor mindervaliden goed te betreden. Bij de entreebalie bij de kassa, is een vaste pinautomaat aanwezig. Deze kan voor rolstoel- of scootmobielgebruikers door de hoogte voor iets minder zicht zorgen, onze medewerkers helpen graag. 

Op de begane grond van het museum is een aangepast toilet aanwezig, deze vindt u naast de lift.

Vanuit de entreehal zijn de vaste tentoonstellingen op niveau -1 en 1 te bereiken met de lift. De tijdelijke tentoonstellingen bevinden zich op de begane grond en zijn te bereiken via de entreehal.

Als u moeite heeft met het openen van zaaldeuren, vraag dan vooral één van onze suppoosten om te helpen, dat doen zij graag. 

Horeca

Het museumrestaurant bevindt zich op de begane grond en is makkelijk te bereiken met rolstoel, rollator of scootmobiel.

Museumwinkel

De museumwinkel is op de begane grond en is makkelijk te bereiken met rolstoel, rollator of scootmobiel.

Rustige bezoekmomenten

Het Stedelijk Museum Alkmaar is een goed bezocht museum. Mocht u niet op het gemak zijn bij drukte in het museum, dan is het goed te weten dat op onderstaande momenten het over het algemeen rustiger is: dinsdagochtend, donderdagmiddag, zaterdagochtend en zondagochtend 

Nooduitgangen

Het museum beschikt over nooduitgangen. Bordjes in het museum verwijzen u naar de dichtsbijzinde. In geval van calamiteiten begeleiden onze medewerkers u veilig naar de nooduitgang.