Toegankelijkheid

Stedelijk Museum Alkmaar wil graag dat iedereen zich welkom voelt bij ons in het museum. We doen er alles aan om zo toegankelijk mogelijk te zijn voor iedereen. Tips of opmerkingen, laat het ons weten via: info@museumalkmaar.nl

Entree en tentoonstellingen 
Voor de ingang van het museum is een verhoging. Aan de rechterzijde - onder de glazen loopbrug - bevindt zich een oprijplek voor rollators, rolstoelen en scootmobiels. 
Vanuit de entreehal zijn de vaste tentoonstellingen op niveau -1 en 1 te bereiken met de lift. De tijdelijke tentoonstellingen bevinden zich op de begane grond en zijn te bereiken via de entreehal. 

Als u moeite heeft met het openen van zaaldeuren, vraag dan vooral één van onze suppoosten om te helpen, dat doen zij graag. 
 
Aangepast toilet 
Op de begane grond van het museum is een aangepast toilet aanwezig. De toiletruimte vindt u naast de lift. 

Rolstoel lenen 
Het museum beschikt over twee leen-rolstoelen. Ook zijn er klapstoelen te leen waar u in de tentoonstellingszalen gebruik van kunt maken. U kunt een rolstoel of klapstoel vooraf reserveren via telefoonnummer 072-5489789.  

Hulphond 
Huisdieren zijn niet toegestaan in het museum, behalve erkende hulp- of geleidehonden. 

Gratis entree voor begeleider 
Begeleiders van mensen met een beperking krijgen gratis toegang tot het museum. 

Aangepaste rondleiding 
Heeft u behoefte aan een aangepaste rondleiding?
Neem dan contact op via reserveren@museumalkmaar.nl

Horeca en museumwinkel 
Het museumrestaurant en de museumwinkel bevinden zich op de begane grond en zijn makkelijk te bereiken met rolstoel, rollator of scootmobiel. 

Rustige bezoekmomenten 
Stedelijk Museum Alkmaar is een goed bezocht museum. Op dinsdagochtend, donderdagmiddag en zaterdag- en zondagochtend is het over het algemeen iets rustiger in het museum.