Groep 6-8
Kunstenaar aan het werk
Interactieve rondleiding en workshop

Ontdek de hoogtepunten van de nieuwe tentoonstelling ‘Allart van Everdingen (1621-1675). Het ruige landschap’ en 'Reinaert de vos' in een interactieve rondleiding en workshop!

Niveaugroep 6-8
Voorbereiding-
Duur90 minuten
Groepsgroottemaximaal 30 leerlingen
Kosten120 euro (=rondleiding en workshop)
Kerndoelen52, 54, 55, 56

Rondleiding
Ontdek de hoogtepunten van de nieuwe tentoonstelling ‘Allart van Everdingen (1621-1675). Het ruige landschap’. Leerlingen krijgen de mogelijkheid om bij de rondleiding hun eigen creativiteit te ontwikkelen. Een speelse manier om beter naar kunst te kijken door middel van tekenen; met een potlood in de hand kijk je immers beter!

Hoe teken je een dier uit je hoofd en hoe teken je een dier na? Hoe teken je een landschap in één lijn? Dieren worden gekoppeld aan karaktereigenschappen bij Reinaert de vos. Ben jij zo sluw als een vos of zo dapper als een leeuw?

Workshop
Bij de workshop ontdekken de leerlingen een andere tekentechniek: scraperboard. Het gebruik van dit materiaal lijkt op de druktechniek van het etsen. Een ets is een afdruk van een tekening die in koper is uitgesneden. Bij scraperboard snijd je met scraper tools ook meerdere lagen in het dikke papier, waardoor je hetzelfde effect krijgt.

Vervolgens gaan de leerlingen zelf aan de slag. Stap voor stap gaan ze eerst het ontwerp maken om deze vervolgens uit te werken. Waar plaats je de horizon in een landschap, hoe zijn de verhoudingen tussen kop, lijf en staart bij een dier?


Meer informatie of reserveren?
Vul het reserveringsformulier onderaan deze pagina in of stuur een mail naar onderwijs@museumalkmaar.nl

Reserveren: Interactieve rondleiding en workshop

Leerlingen jonger dan 6 jaar: 1 begeleider op 5 leerlingen,
boven de 6 jaar: 1 begeleider op 10 leerlingen


Betaalwijze:

   Kassa/pin
   Factuur
   Cultuurkaart