Openingstijden en entreeprijzen

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur

Open tijdens feestdagen?
Gesloten op maandag en Koningsdag
Met Pasen, Hemelvaart en Pinksteren zijn wij geopend


Prijzen

Volwassenen € 12
Gezinsticket
(2 volw. en kinderen)
€ 16
CJP, AlkmaarPas 
€ 8

Gratis entree voor:
Jongeren t/m 18 jaar, Vrienden van het museum, Museumkaart, ICOM en Vereniging Rembrandt

Adres & route

Canadaplein 1
1811 KE Alkmaar
Tel: 072 - 5489789
E-mail: info@museumalkmaar.nl

Parkeren:

zie FAQ onderaan de pagina.

Het museum is goed toegankelijk voor minder validen. Er zijn twee (duw) rolstoelen aanwezig; belt u even als u hier gebruik van wilt maken dan reserveren wij ze voor u!

Een dagje Alkmaar

U komt een dagje naar Alkmaar toe en bezoekt het museum. Dan is het fijn als u weet wat u kunt verwachten en wat er op dat moment te zien is in het museum. Maar misschien heeft u al een keuze gemaakt en komt u voor een speciale zaal of tentoonstelling? Of misschien wilt u onze Museumwinkel een bezoek brengen of komen lunchen in het Museumcafé. Wij hopen dat deze website u wat handige tips en goede informatie kan geven. Heeft u suggesties voor verbetering van de website, dan staan wij daar altijd voor open en kunt u mailen naar info@museumalkmaar.nl.

Bezoek Alkmaar
Alkmaar is een aantrekkelijke cultuurstad met een rijke historie. Ze telt meerdere musea en prachtige monumenten, waaronder de Grote Sint Laurenskerk. De vele originele boetiekjes in 'de oude stad' maken Alkmaar bovendien tot een echte winkelstad. Na een dagje museumbezoek en winkelen kunt u genieten van de gezellige cafés en restaurants. En natuurlijk mag u  de beroemde kaasmarkt niet missen tussen april en september.

Canadaplein Alkmaar

Culturele ontdekkingstocht
Alkmaar en omgeving is de moeite waard om te bezoeken, al wandelend, per bootje of per fiets! Onlangs is een nieuwe culturele (e-bike) fietsroute door de gemeenten Alkmaar, Bergen en Heiloo gelanceerd. Een culturele ontdekkingstocht langs vissers, kunstenaars, monniken & molenaars.

E-bike of toerfiets
Stap op de e-bike of toerfiets en ontdek de culturele parels. Het wordt een tocht langs kleine en grote ontdekkingen uit heden en verleden. Van de historische binnenstad van Alkmaar tot een eeuwenoud winkeltje en een dorp van walvisjagers. Van een klooster – mét eigen bier – tot een kasteelruïne en het beroemde kunstenaarsdorp Bergen. De route is 60 km lang, maar met de beschreven routeverkorting zijn ook rondjes van 34 of 41 km mogelijk. Deze route is verkrijgbaar bij de VVV of in de Museumwinkel van Stedelijk Museum Alkmaar.

Nu te zien

ANWB Gastvrij punt

Vanaf nu is Stedelijk Museum Alkmaar ook een gastvrij-punt voor fietsers. Een goede plek om uw fietstocht te starten of om even op adem te komen. Het Museumcafé biedt de fietskaarthouders van de ANWB een leuke lunchkorting.

Kerstvakantie

In de kerstvakantie zijn wij ook op 2e Kerstdag en Oudjaarsdag geopend. Kom lekker langs om even weg te zijn uit de kerstdrukte ;-)

Pasen

Wij zijn 1e en 2e Paasdag ook gewoon open! Bezoek ons tussen 11 en 17 uur.
Paasposter Ringers

RATINGS OP TRIPADVISOR

Wij horen ook heel graag hoe uw bezoek aan ons museum was. Laat een reactie achter op Tripadvisor of lees de reviews van andere bezoekers!

Hoe kom ik bij Stedelijk Museum Alkmaar?

Auto
Neem bij Alkmaar de westelijke ringweg (N9). Kies bij de kruising met de N510 de Bergerweg richting Centrum. Neem bij de 2e rotonde (Bergerhout) de 3e afslag (Geestersingel). Ga bij de verkeerslichten rechtsaf (Kanaalkade). Neem de 2e afslag rechts. Hier kunt u parkeren op 2 min. loopafstand van het museum. Vul hier uw adres in voor een uitgebreide routebeschrijving.

Openbaar vervoer
Het museum bevindt zich op 10 min. loopafstand van het station. Uit het station gaat u rechtsaf de Stationsweg in. Aan het einde van de weg links het Scharlo op. Loop rechtdoor langs de stadsrontonde, de brug over en de Gasthuisstraat in. Bij de Grote Kerk ziet u het museum links aan het Canadaplein. Voor een busverbinding kijkt u op www.connexxion.nl.

Waar kan ik parkeren?

Parkeren in de buurt van het museum
De parkeermogelijkheden in de omgeving van het museum zijn beperkt. Parkeergarage De Vest bevindt zich direct naast het museum, maar kan in de avonduren bezet zijn i.v.m. voorstellingen in het theater. Houd als adres aan: Paternosterstraat 18, 1811 KG Alkmaar. Ook op loopafstand ligt de APCOA Parking, adres: Bagijnenstraat 13, 1811 KA in Alkmaar (website). Op Overstad kunt u ook parkeren, op loopafstand (10 minuten) van het museum of in de Singelgarage bij het MCA (ca. 10 minuten loopafstand).

Voor alle parkeermogelijkheden en tarieven verwijzen u naar de website van de gemeente Alkmaar.

Wat houdt de toeslag op de entreeprijs in?

In de periode van 23 september 2017 tot en met 21 januari 2018 geldt vanwege de tentoonstelling Meester van het Licht - Emanuel de Witte een toeslag van 3 euro op de entree voor het gehele museum. Dit geldt ook voor de Museumkaarthouder. Mocht u de tentoonstelling voor een tweede keer bezoeken dan hoeft u geen toeslag meer te betalen; u ontvangt de eerste keer een sticker die u bewaart.

 

Topstukken & nieuwe inzichten
In de tentoonstelling zijn zeer bijzondere topstukken uit de hele wereld te zien, o.a. uit New York, Jeruzalem, Parijs en Montréal, wat hogere kosten met zich meebrengt maar ook zeer uniek is om te zien. De werken 'interieur met vrouw op virginaal' uit het Boijmans en uit Montréal hangen voor het eerst sinds 350 jaar weer naast elkaar. Dit heeft tot nieuwe inzichten geleid.

Geldt de toeslag ook voor de andere zalen in het museum?

Ja, de toeslag moet worden betaald op de entree voor het gehele museum. U kunt geen entreekaart kopen voor de afzonderlijke tentoonstellingen.

Is er een (bewaakte) fietsenstalling

Ja, tegenover het museum op het Canadaplein kunt u uw fiets neerzetten in een overdekte en bewaakte gratis stalling. Hier is ook een oplaadpunt aanwezig voor electrische fietsen.

Wat houdt een gezinsticket in?

Met een gezinsticket kunnen ouders/opa's/oma's/verzorgers voordelig naar het museum! Het gezinsticket is geldig voor twee volwassenen en kinderen. Volwassenen zonder kinderen kunnen geen gebruik maken van het gezinsticket.