bereikbaarheid
museum gesloten 4 t/m 29 maart

Stedelijk Museum Alkmaar bouwt aan Allemaal Alkmaar. De tentoonstelling van de stadscollectie opent in de zomer van 2024 geheel vernieuwd als Allemaal Alkmaar. De stadscollectie vol topstukken wordt opnieuw ingericht en verrijkt met verhalen van toen en nu.

De tentoonstellingen met de stadscollectie Beleg van Alkmaar en Victorie! zijn vanaf 29 januari gesloten. De grondige verbouwing voor de nieuwe tentoonstelling vraagt om een korte sluiting van het museum van 4 maart tot en met 29 maart. Vanaf 30 maart is een groot deel het museum weer geopend en krijgen alle bezoekers persoonlijke toegangskaart waarmee ze eind juni de nieuwe tentoonstelling Allemaal Alkmaar gratis kunnen bezoeken. De feestelijke opening van de nieuwe tentoonstelling Allemaal Alkmaar is gepland in de zomer van 2024.

auto 
Met de auto kunt u vanaf verschillende kanten Alkmaar benaderen. Vanaf de N9 neem u de afslag naar de Bergerweg. Op de Bergerweg ga u bij de rotonde en de eerste stoplichten rechtdoor. Bij de tweede stoplichten slaat u linksaf, de Stationsweg op. De weg rijdt u uit tot de stoplichten bij de t-splitsing. Hier slaat u rechtsaf de Helderseweg op. Vanaf hier kun u naar verschillende parkeergelegenheden toe rijden.

U kunt ook op de Bergerweg blijven door bij de tweede stoplichten rechtdoor te gaan, u komt dan op de Scharlo terecht. Vanaf deze weg kom u uit bij een grote rotonde, hier neemt u de derde afslag richting de Geestersingel. Sla hierna direct weer rechtsaf de Bergerbrug op. Blijf hier rechtdoor gaan, de weg loopt over in Zevenhuizen en Gasthuisstraat. Aan het eind van de Gasthuisstraat slaat u rechtsaf naar de Bagijnenstraat. Hier vindt u aan u linkerhand Parkeergarage de Grote Kerk. 

Vanaf de provinciale weg de N242 neem u de afslag richting Avenhorn, Zaanstad en Purmerend. Houdt in de bocht rechts aan en neem de afslag naar rechts richting Centrum. U komt dan uit op de Nieuwe Schermerweg. Blijf deze weg volgen totdat u de Friese brug ziet. Hier gaat de weg over in de Randersdijk. U kunt de Randersdijk, die overgaat in de Kwakelkade volgen om bij de parkeerplaatsen Ringers en De Kwakel te komen. 

Bekijk alle parkeermogelijkheden Parkeren

openbaar vervoer 
station Alkmaar 
Station Alkmaar ligt op zo’n 10 minuten lopen afstand van het museum. Loop het station aan centrumzijde uit. Ga aan de overzijde naar rechts.  Hierna volg u de weg met de bocht mee naar links. Deze weg loop u helemaal uit. Hier is een zebrapad die richting een brug gaat. Loop over het zebrapad en de brug. Ga hier rechtdoor, richting de Grote Kerk die u boven de huizen uit kunt zien. Aan uw linkerhand ziet u de ingang van de bibliotheek, als u deze voorbij loopt en om het gebouw heen naar links gaat loopt u het Canadaplein op. Hier bevindt zich de ingang van Stedelijk Museum Alkmaar. 

bushalte Kanaalkade 
Er stoppen verschillende buslijnen bij deze halte: 160, 10, 162, 350, 129, 3, 123 

bushalte Kerkplein
Er stoppen twee buslijnen op deze halte: 8, 2 

Meer informatie en vertrektijden van het openbaar vervoer zijn te vinden op 9292.nl.

taxi 
De dichtstbijzijnde taxistandplaats vanaf het museum vindt u treinstation Alkmaar.