Activiteiten

Een afwisselend programma

Rondom de tijdelijke tentoonstellingen organiseert het museum tal van verdiepende activiteiten: van inlooprondleidingen tot expertlezingen. In de (korte) schoolvakanties staan families met kinderen centraal. Interactie tussen ouder en kind, visible thinking-technieken en beeldende activiteiten spelen een belangrijke rol. In samenwerking met de andere culturele instellingen uit Alkmaar biedt het Historisch Café een gevarieerd lezingenprogramma. Aan de jaarlijkse terugkerende evenementen, zoals Kunst tot de Nacht en Alkmaar Ontzet, doet het museum uiteraard ook mee.

Activiteiten bij Emanuel de Witte

Van 23 september tot en met 21 januari vinden er diverse activiteiten plaats bij de tentoonstelling Emanuel de Witte. Van een gratis inlooprondleiding op zondag tot een rondleiding van de directeur of een expertlezing. Voor gezinnen met kinderen is er een leuk speurboekje. TIP: Neem vooral ook de multimediatour mee op zaal. Bekijk het overzicht hieronder.

Alkmaars Historisch Café

Het Alkmaars Historisch Café biedt een gevarieerd lezingenprogramma. De onderwerpen lopen uiteen, maar hebben altijd een raakvlad met Alkmaar en omgeving. Het historsich café wordt georganiseerd in samenwerking met Regionaal Archief Alkmaar, Bibliotheek Kennemerwaard, Historische Vereniging Alkmaar, Erfgoed Alkmaar, Grote Kerk Alkmaar en Stedelijk Museum Alkmaar.