openingstijden en entreeprijzen

Wel zo makkelijk,
reserveer uw bezoek alvast online!

reserveer hier

openingstijden

dinsdag t/m zondag van 11 tot 17 uur
gesloten op maandag, Koningsdag, 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag
open op 2e Kerstdag en Oudjaarsdag.

prijzen
volwassenen € 12
CJP / AlkmaarPas
€ 8
gezinsticket
(2 volw. + kinderen)*
*zie uitgebreide info gezinsticket in FAQ onderaan pagina
€ 16
gratis entree

jongeren t/m 18 jaar, Vrienden van het museum, Museumkaart, ICOM en Vereniging Rembrandt

adres & route

Canadaplein 1
1811 KE Alkmaar
072 - 5489789
info@museumalkmaar.nl

Open met Google maps

parkeren & bereikbaarheid

Het museum bevindt zich op 10 minuten loopafstand van Centraal Station Alkmaar. Komt u met de auto dan zijn er meerdere parkeergarages in de buurt. Lees uitgebreide informatie in de veelgestelde vragen (FAQ).

voorzieningen
Open garderobe, kluisjes (€ 0,50 borg), babyverschoonkussen, café/restaurant, winkel, wifi, audiotour, rolstoelen* en invalidentoilet
*Het museum is goed toegankelijk voor minder validen. Er zijn twee (duw-)rolstoelen. Wilt u hier gebruik van maken belt u dan met het museum en wij reserveren ze voor u!

Museumkaart bestellen of verlengen

Handig! U kunt nu ook online uw Museumkaart bestellen of verlengen.

Bestel/Verleng kaart

Een dagje Alkmaar?

Gaat u winkelen of een dagje uit naar Alkmaar? Start uw bezoek in Stedelijk Museum Alkmaar!

Ratings op Tripadvisor

Wij horen heel graag hoe uw bezoek aan ons museum was. Laat een reactie achter op Tripadvisor of lees de reviews van andere bezoekers!
Certificaat van uitmuntendheid
2020

Museum open - bezoekersprotocol

Bezoekersprotocol

(versie 25 juni 2021)

Moet ik een mondkapje binnen op?

Vanaf 26 juni 2021 hoeft u in het museum (doorstroomlocatie) geen mondkapje meer op. Het mag uiteraard wel als u zich daardoor prettiger voelt. Wel houdt u altijd nog 1,5 meter afstand tot elkaar, ook als u in de rij staat.

Moet ik reserveren voor jullie museum?

Vanaf 26 juni 2021 is het niet meer verplicht vooraf uw bezoek vast te leggen. Wel moet u zich bij binnenkomst registeren en wordt een gezondheidsvraag gesteld m.b.t. corona gerelateerde klachten. Reserveert u wel vooraf dan is registratie op de dag zelf niet meer nodig, wel zo makkelijk.

Reserveren: U kiest vooraf online een datum en tijd waarop u ons bezoekt. Telefonisch kan ook via 072-5489789 (bereikbaar tijdens openingsdagen van 8.30 tot 17.00 uur).


Wat houdt het tijdvak in?

Tijd van arriveren
Het door u gekozen tijdvak is het moment waartussen u arriveert bij het museum. U bepaalt daarna zelf hoe lang u bij ons verblijft. Bij binnenkomst scant u uw Museumkaart of toont u uw ledenpas (Vereniging Rembrandt, Museumvriend, ICOM). Houders van een kortingskaart (bijv. AlkmaarPas) laten deze ook bij aankomst zien. Daarna kunt u uw entreekaartje bij ons per pin afrekenen.

Ik wil de Museumwinkel bezoeken, kan ik dan zo naar binnen?

Wilt u onze Museumwinkel bezoeken, meld u dan bij de entreebalie om uw gegevens te laten noteren. Heeft u zich al geregistreerd (via de reserveringsmodule of bij uw museumbezoek) dan kunt u winkel en café vrij bezoeken.


Museumcafé en terras

Heeft u zich al voor een bezoek aan ons museum online geregistreerd, dan kunt u (indien er plek is) ook gebruik maken van ons museumcafé en het terras.
Wilt u niet het museum in, maar alleen wat komen drinken of eten bij ons, meld u zich dan even bij de entreebalie. Uw gegevens worden dan genoteerd. Wij vragen u bij binnenkomst even uw handen te reinigen met desinfecterende gel.Ik wil mijn online reservering annuleren of verzetten

Annuleren
Kunt u onverhoopt niet op de gekozen datum en wilt u annuleren, dan vind u in uw bevestigingsmail een link waarmee u uw bezoek zelf kunt verwijderen. U kunt dan een nieuwe datum en tijdvak uitkiezen.

Heeft u deze mail niet (meer) stuur dan een e-mail naar info@museumalkmaar.nl met een kort bericht dat u verhinderd bent. Wij annuleren deze dan voor u. U kunt daarna zelf een nieuwe datum inplannen via de website.

Hoe kom ik bij Stedelijk Museum Alkmaar?

Auto
Neem bij Alkmaar de westelijke ringweg (N9). Kies bij de kruising met de N510 de Bergerweg richting Centrum. Neem bij de 2e rotonde (Bergerhout) de 3e afslag (Geestersingel). Ga bij de verkeerslichten rechtsaf (Kanaalkade). Neem de 2e afslag rechts. Hier kunt u parkeren op 2 min. loopafstand van het museum. Vul hier uw adres in voor een uitgebreide routebeschrijving.

Openbaar vervoer
Het museum bevindt zich op 10 min. loopafstand van het station. Uit het station gaat u rechtsaf de Stationsweg in. Aan het einde van de weg links het Scharlo op. Loop rechtdoor langs de stadsrontonde, de brug over en de Gasthuisstraat in. Bij de Grote Kerk ziet u het museum links aan het Canadaplein. Voor een busverbinding kijkt u op www.connexxion.nl.

Plan uw route op Google maps


Waar kan ik parkeren?

Parkeren in de buurt van het museum

De parkeermogelijkheden in de omgeving van het museum zijn beperkt. Parkeergarage De Vest bevindt zich direct naast het museum, maar kan in de avonduren bezet zijn i.v.m. voorstellingen in het theater. Houd als adres aan: Paternosterstraat 18, 1811 KG Alkmaar. Ook op loopafstand ligt de APCOA Parking, adres: Bagijnenstraat 13, 1811 KA in Alkmaar (website). Op Overstad kunt u ook parkeren, op loopafstand (10 minuten) van het museum.

Voor alle parkeermogelijkheden en tarieven verwijzen u naar de website van de gemeente Alkmaar.

Is er een (bewaakte) fietsenstalling?

Ja, tegenover het museum op het Canadaplein kunt u uw fiets neerzetten in een overdekte en bewaakte gratis stalling. Hier is ook een oplaadpunt aanwezig voor elektrische fietsen.

Wat houdt een gezinsticket in?

Met een gezinsticket kunnen ouders/opa's/oma's/verzorgers voordelig naar het museum! Het gezinsticket is geldig voor twee volwassenen en kinderen*. Volwassenen zonder kinderen kunnen geen gebruik maken van het gezinsticket.
*(wij gaan uit van gezinnen met minimaal één kindje en maximaal vijf kinderen)

Is de Grote Kerk ook open?

De openingstijden van de Grote of Sint-Laurenskerk kunnen afwijken met die van het museum. Bekijk daarom bij het plannen van uw bezoek altijd even op deze pagina voor de meest actuele openingstijden.

Waar kan ik het VVV in Alkmaar vinden?

Adres VVV Alkmaar
Waagplein 2, 1811 JP Alkmaar, 072-5117513

Bezoek Alkmaar
Alkmaar is een aantrekkelijke cultuurstad met een rijke historie. Het telt meerdere musea en prachtige monumenten, waaronder de Grote of Sint-Laurenskerk. De vele originele boetiekjes in 'de oude stad' maken Alkmaar bovendien tot een echte winkelstad. Na een dagje museumbezoek en winkelen kunt u genieten van de gezellige cafés en restaurants. En natuurlijk mag u de beroemde kaasmarkt niet missen tussen april en september.

Culturele ontdekkingstocht
Alkmaar en omgeving is de moeite waard om te bezoeken, al wandelend, per bootje of per fiets! Het VVV heeft vele culturele (e-bike) fietsroutes beschikbaar door de gemeenten Alkmaar, Bergen en Heiloo. Een culturele ontdekkingstocht langs vissers, kunstenaars, monniken & molenaars.

E-bike of toerfiets
Stap op de e-bike of toerfiets en ontdek de culturele parels. Het wordt een tocht langs kleine en grote ontdekkingen uit heden en verleden. Van de historische binnenstad van Alkmaar tot een eeuwenoud winkeltje en een dorp van walvisjagers. Van een klooster – mét eigen bier – tot een kasteelruïne en het beroemde kunstenaarsdorp Bergen. De route is 60 km lang, maar met de beschreven routeverkorting zijn ook rondjes van 34 of 41 km mogelijk. Deze route is verkrijgbaar bij de VVV of in de Museumwinkel van Stedelijk Museum Alkmaar.