openingstijden en entreeprijzen

openingstijden

Dinsdag t/m zondag van 11:00 uur t/m 17:00

Op maandagen is het museum gesloten.

 

Word Vriend

prijzen 2022

Let op: u kunt bij ons alleen met PIN betalen.

Volwassenen  

€13,50

CJP / AlkmaarPas

€ 9,50

Gezinsticket
(2 volw. + kinderen)

€ 19

Koop uw tickets online

Reserveer alvast een plekje op een dag en een tijdstip waarop het u uitkomt. Koop uw tickets online.

gratis entree

jongeren t/m 18 jaar, Vrienden van het museum, Museumkaart, ICOM, Vriendenloterij VIP-KAART en Vereniging Rembrandt

Tickets kopen

Stichting Stedelijk Museum Alkmaar
Canadaplein 1
1811 KE Alkmaar
072 - 5489789
info@museumalkmaar.nl

RSIN-nummer: 853407769
BTW-nummer: NL853407769B01
KVK-nummer: 59292938

parkeren & bereikbaarheid

Het museum bevindt zich op 10 minuten loopafstand van Centraal Station Alkmaar. Komt u met de auto dan zijn er meerdere parkeergarages in de buurt. Lees uitgebreide informatie in de veelgestelde vragen (FAQ).

voorzieningen

Open garderobe, kluisjes (€ 0,50 borg), babyverschoonkussen, café/restaurant, winkel, wifi, audiotour, rolstoelen en invalidentoilet. Zie ook de pagina over toegankelijkheid.

Museumkaart bestellen of verlengen

Handig! U kunt nu ook online uw Museumkaart bestellen of verlengen.

Bestel/Verleng kaart

Een dagje Alkmaar?

Gaat u winkelen of een dagje uit naar Alkmaar? Start uw bezoek in Stedelijk Museum Alkmaar!

Ratings op Tripadvisor

Wij horen heel graag hoe uw bezoek aan ons museum was. Laat een reactie achter op Tripadvisor of lees de reviews van andere bezoekers!
Certificaat van uitmuntendheid
2020

Ik wil mijn online reservering annuleren of verzetten

Annuleren
Kunt u onverhoopt niet op de gekozen datum en wilt u annuleren, dan vind u in uw bevestigingsmail een link waarmee u uw bezoek zelf kunt verwijderen. U kunt dan een nieuwe datum en tijdvak uitkiezen.

Heeft u deze mail niet (meer) stuur dan een e-mail naar info@museumalkmaar.nl met een kort bericht dat u verhinderd bent. Wij annuleren deze dan voor u. U kunt daarna zelf een nieuwe datum inplannen via de website.

Wat houdt een gezinsticket in?

Met een gezinsticket kunnen ouders/opa's/oma's/verzorgers voordelig naar het museum! Het gezinsticket is geldig voor twee volwassenen en kinderen*. Volwassenen zonder kinderen kunnen geen gebruik maken van het gezinsticket.
*(wij gaan uit van gezinnen met minimaal één kindje en maximaal vijf kinderen)

Hoe kom ik bij Stedelijk Museum Alkmaar?

Auto
Neem bij Alkmaar de westelijke ringweg (N9). Kies bij de kruising met de N510 de Bergerweg richting Centrum. Neem bij de 2e rotonde (Bergerhout) de 3e afslag (Geestersingel). Ga bij de verkeerslichten rechtsaf (Kanaalkade). Neem de 2e afslag rechts. Hier kunt u parkeren op 2 min. loopafstand van het museum. Vul hier uw adres in voor een uitgebreide routebeschrijving.

Openbaar vervoer
Het museum bevindt zich op 10 min. loopafstand van het station. Uit het station gaat u rechtsaf de Stationsweg in. Aan het einde van de weg links het Scharlo op. Loop rechtdoor langs de stadsrontonde, de brug over en de Gasthuisstraat in. Bij de Grote Kerk ziet u het museum links aan het Canadaplein. Voor een busverbinding kijkt u op www.connexxion.nl.

Plan uw route op Google maps


Waar kan ik parkeren?

Parkeren in de buurt van het museum

De parkeermogelijkheden in de omgeving van het museum zijn beperkt. Parkeergarage De Vest bevindt zich direct naast het museum, maar kan in de avonduren bezet zijn i.v.m. voorstellingen in het theater. Houd als adres aan: Paternosterstraat 18, 1811 KG Alkmaar. Ook op loopafstand ligt de APCOA Parking, adres: Bagijnenstraat 13, 1811 KA in Alkmaar (website). Op Overstad kunt u ook parkeren, op loopafstand (10 minuten) van het museum.

Voor alle parkeermogelijkheden en tarieven verwijzen u naar de website van de gemeente Alkmaar.

Is er een (bewaakte) fietsenstalling?

Ja, tegenover het museum op het Canadaplein kunt u uw fiets neerzetten in een overdekte en bewaakte gratis stalling. Hier is ook een oplaadpunt aanwezig voor elektrische fietsen.

Is de Grote Kerk ook open?

De openingstijden van de Grote of Sint-Laurenskerk kunnen afwijken met die van het museum. Bekijk daarom bij het plannen van uw bezoek altijd even op deze pagina voor de meest actuele openingstijden.

Waar kan ik het VVV in Alkmaar vinden?

Adres VVV Alkmaar
Waagplein 2, 1811 JP Alkmaar, 072-5117513

Bezoek Alkmaar
Alkmaar is een aantrekkelijke cultuurstad met een rijke historie. Het telt meerdere musea en prachtige monumenten, waaronder de Grote of Sint-Laurenskerk. De vele originele boetiekjes in 'de oude stad' maken Alkmaar bovendien tot een echte winkelstad. Na een dagje museumbezoek en winkelen kunt u genieten van de gezellige cafés en restaurants. En natuurlijk mag u de beroemde kaasmarkt niet missen tussen april en september.

Culturele ontdekkingstocht
Alkmaar en omgeving is de moeite waard om te bezoeken, al wandelend, per bootje of per fiets! Het VVV heeft vele culturele (e-bike) fietsroutes beschikbaar door de gemeenten Alkmaar, Bergen en Heiloo. Een culturele ontdekkingstocht langs vissers, kunstenaars, monniken & molenaars.

E-bike of toerfiets
Stap op de e-bike of toerfiets en ontdek de culturele parels. Het wordt een tocht langs kleine en grote ontdekkingen uit heden en verleden. Van de historische binnenstad van Alkmaar tot een eeuwenoud winkeltje en een dorp van walvisjagers. Van een klooster – mét eigen bier – tot een kasteelruïne en het beroemde kunstenaarsdorp Bergen. De route is 60 km lang, maar met de beschreven routeverkorting zijn ook rondjes van 34 of 41 km mogelijk. Deze route is verkrijgbaar bij de VVV of in de Museumwinkel van Stedelijk Museum Alkmaar.