Voor docenten
visible thinking in de klas
Workshop voor (toekomstige) docenten

In deze workshop krijgen docenten een stoomcursus in Visible Thinking (VT). Je ontdekt hoe deze interactieve routines ingezet kunnen worden in de eigen (stage)klas en wat de meerwaarde van VT in de klas is.

Niveau studenten lerarenopleidingen en docenten PO en VO
Duur 150 minuten
Groepsgrootte 15 studenten of docenten
Kosten 150 euro

Waarom Visible Thinking in de klas?
Visible Thinking
is een methode ontwikkeld door Ron Richhart, senior onderzoeker aan de Universiteit van Harvard. Uitgangspunt was hoe een klaslokaal een plek kan worden waarin niet alleen wordt gekeken naar cijfers en prestaties. Maar waar een cultuur ontstaat waarin het intellect gestimuleerd wordt en leerlingen zich individueel kunnen ontwikkelen.

Om die cultuur te ontwikkelen zijn verschillende 'thinking routines' ontwikkeld die leerlingen middels kijk-, doe- en doordenk opdrachten, stimuleren om hun gedachten te uiten, hierover te discussiëren en te reflecteren op hun eigen denken.

De routines zijn in klaslokalen getest met positieve resultaten. De docent krijgt meer inzicht in het leerproces van de leerlingen en leerlingen voelen zich meer betrokken bij de les en gemotiveerd om te leren.

In Stedelijk Museum Alkmaar gebruiken we deze methode wanneer naar (historische) kunstwerken kijken. Het speelt in op anders kijken, kritisch denken en waarnemen en andere 21e eeuwse vaardigheden. In deze workshop maken groepen docenten (maximaal 15) kennis met de methode VT en leren ze deze te implementeren in de eigen lessen. Docenten krijgen vervolgens een kaartenset met 10 verschillende routines mee om in de klas in te zetten.

Meer informatie of reserveren?
Stuur een mail naar onderwijs@museumalkmaar.nl


Reserveren: Workshop voor (toekomstige) docenten

Leerlingen jonger dan 6 jaar: 1 begeleider op 5 leerlingen,
boven de 6 jaar: 1 begeleider op 10 leerlingen


Betaalwijze:

   Kassa/pin
   Factuur
   Cultuurkaart