Museum Mural
20 musea 20 street artists 20 murals

vanaf 6 juli

plan uw bezoek


Het nieuwste collectiestuk van Allemaal Alkmaar is te zien in de Alkmaarse wijk Overdie. Een metershoge muurschildering van kunstenaarsduo TelmoMiel, gemaakt voor het project Museum Murals.

De 26 meter hoge muurschildering is de nieuwste toevoeging aan de stadscollectie van Alkmaar. TelmoMiel schildert het portret van Maria Tesselschade, een beroemde inwoner van Alkmaar waar (nog) geen portret van bestaat. Haar persoonlijke bezittingen zijn opgegraven in de binnenstad en nu een vast onderdeel van Allemaal Alkmaar, dit portret is de hedendaagse aanvulling van deze beroemde vrouw uit Alkmaar.

De flat De Vooruitgang' in de Alkmaarse wijk Overdie wordt door wooncorporatie Woonwaard geheel opgeknapt, bewoners hebben inspraak gehad in de keuze voor het uiteindelijke ontwerp. De onthulling van het metershoge kunstwerk wordt met de bewoners gevierd op vrijdag 5 juli met een buurtpicknick op festival Move the City. 

Museum Murals is een initiatief van het Mauritshuis en wordt mogelijk gemaakt door de deelnemers van de VriendenLoterij.

Kom op 20 oktober naar de Vrije Academie lezing over Street Art. Geef je op via Lezing Museum Murals - Vrije Academie

Kijk voor alle informatie over dit project op Museum Murals | 20 Musea, 20 Street Artists, 20 Murals