lekker biologisch en lokaal

Het museumcafé aan het Canadaplein is dé plek in Alkmaar om elkaar te ontmoeten. Achter de gerechten op de kaart zit een museumverhaal en als het even kan komen de (biologische) ingrediënten uit de omgeving. Collectiepresentaties van glas- en aardewerk kleden het café aan. Je bent van harte welkom in het museumcafé, met of zonder toegangsbewijs.

Koffie met 'klein soet'
Vanaf 11 uur 's ochtends is het museumcafé geopend en kun je bij ons terecht voor een verse koffie, espresso of cappuccino. De taart - het ‘ klein soet’ - is bereid met biologische ingrediënten en smaakt net zoals oma het vroeger bakte: puur, lekker en eerlijk. Naast koffie en fris drink je bij ons ook een goed glas wijn of een lokaal speciaalbiertje, zoals Egmonds abdijbier.

Lunch
Op de kaart vind je heerlijke en eerlijke biologische gerechten in verrassende combinaties. Houd de krijtborden in de gaten voor de specials, geïnspireerd op de lopende tentoonstellingen.

NIEUW - Picknickmand
Tijdens de zomermaanden kun je buiten bij het museum picknicken met lekkers van de kaart. Pak een picknickmand mee en geniet van een lunch in de buitenlucht. Het rood-wit geblokte picknickkleed spreid je uit voor het museum of aan het water op het Alkmaarse Bolwerk. De picknickmand vullen we bij de bar met lekkers van de kaart zoals belegde broodjes, bananenbrood,  'klein soet' en biologisch sap naar keuze. Kom picknicken bij het museum! 

Voor reserveringen en speciale verzoeken neem je contact op met cafémanager Eveline Zandbergen op 06 40 16 79 44. 

 

openingstijden museumcafé
Dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur

Op vrijdag 29 en zaterdag 30 september 2023 is het café wegens de opbouw voor activiteiten gesloten. We bieden u tijdens deze dagen gratis self service koffie en thee aan.