Samen kijken is extra leuk

Zoekt u iets speciaals om samen met uw kind(eren) of kleinkind(eren) te doen? Een bezoek aan Stedelijk Museum Alkmaar is verrassend, er is veel moois te zien en je leert er ook nog iets!

Voorjaarsvakantie vier je in het museum!
In de voorjaarsvakantie kunnen gezinnen met kinderen op 19 en 20 februari meedoen met een restauratieworkshop rondom ‘Project Caesar’. Deze familieactiviteit is op inloop tussen 12 en 14 uur en vindt plaats in de foyer. Vind je geschiedenis juist interessant, heb je een eigen mening én wil je wel wat meer weten over de Gouden Eeuw? Sluit dan aan bij een Gallery talk kids bij de tentoonstelling 'De Houtman, best fout man' op 18, 19 of 20 februari.

Altijd te zien
De tentoonstelling Victorie! Het Beleg van Alkmaar in 1573 gaat over de strijd om Alkmaar in de tijd van de Nederlandse Opstand. In de zaal nemen Geus Jacob, protestantse stedelinge Cornelia, katholieke boer Dirk en Spaanse soldaat Juan je mee in de zeven spannende weken van het Beleg van Alkmaar. De bevolking van Alkmaar was niet onverdeeld: sluiten we ons aan bij de Opstand van Willem van Oranje of gehoorzamen we de Spaanse landsheer Filips?

Portret van Alkmaar is een hedendaagse, interactieve presentatie van de stadsgeschiedenis in een notendop. In de speelse opstelling wordt het DNA van Alkmaar verteld aan de hand van schilderijen en verrassende objecten. Van de wandkandelaar van Kasteel Nieuwburg tot voetbalclub AZ.

Kinderen hebben gratis toegang tot het museum en met het gezinsticket kunnen ouders voor de kortingsprijs mee.