bedrijfsvrienden en kunstliefhebbers

De Schutters van Stedelijk Museum Alkmaar zijn, naast bedrijfsvrienden, particuliere kunstliefhebbers die het belangrijk vinden een bijdrage te leveren aan kunst en cultuur in de regio Alkmaar. Zo steunen zij het museum in het presenteren van zijn schatten en het verwerven van nieuwe werken voor de collectie. Bovendien vormen de Schutters een geanimeerde en inspirerende vriendenclub, die het museum stimuleert in het realiseren van zijn ambitie.

uw privileges als Schutter:

 • gratis toegang tot het museum
  u ontvangt van ons twee relatiepassen, waarmee u toegang krijgt tot het museum voor vier personen. Zo kunt u een zakenrelatie of kennis meenemen naar het museum.
 • exclusieve previews
  als Schutter wordt u uitgenodigd voor depotbezichtigingen en andere exclusieve bijeenkomsten, waarbij wij een kijkje achter de schermen bieden.
 • persoonlijke uitnodigingen
  u ontvangt van ons persoonlijke uitnodiging voor alle openingen van de tentoonstellingen.
 • evenementen & activiteiten
  tweemaal per jaar komen de Schutters samen voor een jaarlijkse borrel en de Schuttersmaaltijd. Voor beide evenementen ontvangt u een uitnodiging voor twee personen. Daarnaast nemen wij u jaarlijks mee naar een spraakmakende tentoonstelling bij een collega museum.
 • zichtbaarheid
  uw naam en/ of bedrijfsnaam worden vermeldt op onze website en in het jaarverslag.

Bovendien kunt u in overleg gratis gebruikmaken van de ruimtes van het museum voor vergaderingen of ontvangsten. De out-of-pocketkosten voor deze bijeenkomsten in de vorm van catering, aankleding, techniek en extra beveiliging zijn voor rekening van de begunstiger.

Bijdrage:
Voor bedrijfsvrienden: € 500,- per jaar.
U ontvangt van ons een BTW factuur voor uw bedrijf.

Voor particulieren: € 300,- per jaar. Wij vragen u zich voor minimaal vijf jaar aan het museum te verbinden.
Dit levert u een extra fiscaal voordeel op, uw periodieke schenking is dan 125% aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

culturele ANBI
Stichting Stedelijk Museum Alkmaar staat bij de Belastingdienst geregistreerd als (culturele) algemeen nut beogende instelling (ANBI).
Het RSIN nummer van Stedelijk Museum Alkmaar is: 853407769
Giften aan een ANBI-instelling komen in aanmerking voor (gedeeltelijke) aftrekbaarheid bij de jaaraangifte inkomstenbelasting. De culturele ANBI status die het museuem draagt geeft hierop een extra aftrekbaarheid van 25% over maximaal € 5000,-. Raadpleeg uw belastingadviseur of kijk voor de mogelijkheden op de website van de Belastingdienst.

Neem voor overige vragen contact op met:

Nadine Filarski
steun@museumalkmaar.nl
+31 (0)72 5489740

Bekijk hier de ledenlijst.

steun het museum

kies de vriendschap die bij u past Vriend € 30,- (per kalenderjaar)
Kring Bergense School € 75,- één persoon
Kring Bergense School € 100,- voor twee personen
Kring Bergense School € 1000,- voor het leven
Schutter (bedrijfsvriend) € 500,-
Schutter (particulier) €300,-
Ik geef een eenmalige gift van:

Geslacht: *
man
vrouw

Door uw IBAN in te vullen machtigt u Stedelijk Museum Alkmaar om het gekozen bedrag tot wederopzegging jaarlijks af te schrijven van uw bankrekeningnummer. Er wordt nog niets afgeschreven van uw rekening. U ontvangt van ons eerst een bevestiging en een factuur met daarop de datum van de automatische incasso.


 

U ontvangt binnen twee weken thuis van ons het welkomstpakket en de jaarkaart.

Stedelijk Museum Alkmaar vindt het belangrijk dat er zorgvuldig met uw gegevens wordt omgegaan en zorgt ervoor dat de persoonlijke informatie die u ons verstrekt vertrouwelijk wordt behandeld. In het kort komt onze privacy statement erop neer dat we uw persoonsgegevens:

 1. Alleen gebruiken voor doelen die met u zijn overeengekomen
 2. Niet zonder uw toestemming met anderen zullen delen, tenzij een wettelijke verplichting geldt
 3. Zorgvuldig beveiligen.