bezoek ons vanaf thuis

Stedelijk Museum Alkmaar is open voor bezoek! Goed nieuws, maar omdat niet iedereen naar het museum kan of durft, brengen wij de kunst ook nog steeds bij jullie thuis. Tekenopdrachten voor jong en oud, collectieweetjes, schoolopdrachten en vlogs achter de schermen. Bekijk hieronder ons online aanbod. Heb je zelf een goed idee of een verzoek laat dan een reactie op deze pagina achter.

#thuismuseum

luisteren naar kunst

Virtuele audiotour
Collectie Paul Rijkens

beluister de fragmenten

Virtuele audiotour
75 jaar vrijheid

beluister de fragmenten

Virtuele audiotour
Caesar van Everdingen

beluister de fragmenten

Virtuele audiotour
De Toorop Dynastie

beluister de fragmenten

Dwaal virtueel door de tentoonstellingen met onderstaande audiotours.

In de 'Collectie Paul Rijkens' vertelt schilder en verzamelaar Henk Helmantel bij een aantal door hem gekozen werken uit de expositie waar zijn oog op valt.

Loop met je oren nog eens door de succesvolle tentoonstelling 'De Toorop Dynastie' en laat je meenemen door het intrigerende familieverhaal van Jan Toorop, Charley Toorop en Edgar Fernhout.

De tentoonstelling 75 jaar vrijheid, verhalen om nooit te vergeten gemist? Luister hier naar de verhalen bij de objecten.

Harm Goslink Kuiper maakte voor de tentoonstelling Vleiend Penseel, over de Alkmaarse meesterschilder Caesar van Everdingen, in 2016 een geestige en meeslepende audiotour. Een beeldend liedjesalbum voor voor alle leeftijden!

achter de schermenIn deze rubriek nemen wij jullie door middel van vlogs van onze medewerkers mee achter de schermen. Over het lievelingsschilderij van conservator tot de toekomstplannen van de directeur.

Heb je een vraag
over de collectie of wil je graag een bepaald object/werk uitgelicht zien op social media? Laat het ons weten via het uitgelicht blok hieronder.

zelf doen

Speciaal voor kinderen en hun vaders en moeders hebben wij een hele collectie kunstopdrachten en kleurplaten om te downloaden. Klik op de afbeelding voor het aanbod!


meer informatie

uitgelicht

Is er een schilderij uit onze collectie waar je graag wat meer over wilt weten? Of heb je een vraag aan de conservator? Vul dan je e-mailadres en de wens hieronder zo duidelijk mogelijk in. Misschien komt de vraag binnenkort dan ook wel in een filmpje of bericht op social media terug!

onze collectie online:

prikbord

De leukste collectieweetjes, creatieve breaks en kunstinitatieven op onze socialmedia-kanalen: #stedelijkmuseumalkmaar

fotodagboek | in quarantaine

Dagelijks legt fotograaf Allard Kaai in zijn fotodagboek de gevolgen van de coronaquarantaine in Alkmaar en omgeving vast. Huiselijke beelden worden afgewisseld met stillevens van de stad, van winkelgevels en lege pleinen.

Museumeducatie tijdens een pandemie

Op maandagen en voor 11 uur in de ochtend hebben scholen het museum voor zichzelf. Er is dan ruimte genoeg om afstand te houden want er zijn geen andere bezoekers! Op de pagina's voor het Primair Onderwijs en het Voortgezet Onderwijs vind je wat je dit schooljaar allemaal met de klas kunt doen in het museum.

meer informatie

 

blog | de thuisstagiair

Stedelijk Museum Alkmaar is ook een leer- en kennisplek voor scholieren en studenten. Maar hoe vinden stagiairs het om vanuit huis 'stage te lopen'? Sandra Pauëlsen, was stagiaire op de afdeling Marketing & Development toen het coronavirus uitbrak en hield een blog bij.

lees de blog

steun ons

Wat betekent de coronacrisis voor Stedelijk Museum Alkmaar?
De afgelopen maanden zijn wij -net als heel veel andere instellingen- inkomsten misgelopen uit de entreegelden, het museumcafé, de museumwinkel en verhuringen. Dat zijn belangrijke bronnen voor het museum.

Nu zijn wij gelukkig weer open, maar kunnen nog niet op volle toeren draaien: er komen door de 1,5 meter-regels minder bezoekers, de activiteiten kunnen (nog) geen doorgang vinden en verhuringen staan stil.

Mocht u iets kunnen missen, met uw donatie helpt u ons in deze onzekere tijd!

Kies uw bank: