CuratorLab
Herschrijf de collectie tijdens een vlogworkshop

In CuratorLab stappen leerlingen in de huid van een online curator. Ze leren beter naar kunst te kijken en daarover te vertellen in een persoonlijke vlog. De beste vlogs van het jaar maken kans om opgenomen te worden in de multimediatour van het museum.

Niveaubovenbouw VMBO, Havo en VWO
Duur90-120 minuten museumbezoek
Groepsgroottemaximaal 30 leerlingen
Kosten120 euro (incl. entree)

Vlogworkshop - herschrijf de collectie

Met CuratorLab willen we onze collectie toegankelijker maken voor jongeren. Dat willen we doen door onze collectie samen met de doelgroep te herschrijven. Dit keer niet vanuit een (kunst-) historische benadering maar vanuit de ogen van jongeren zelf, die in de schoenen stappen van (online) curatoren.

CuratorLab is een vlogworkshop waarbij jongeren worden uitgenodigd om één object of schilderij te adopteren.

In samenwerking met de vakdocent wordt bepaald op basis waarvan ze het collectiestuk selecteren. Over dit werk maken jongeren een korte vlog.

Voorbereiding op school
Bekijk de introductiefilm van CuratorLab van Quinten Pool en de voorbeeldvlogs van influencer en fashionista Florien Ferdinandus, acteur Sia Cyrroes en historici Hannah en Roos op het YouTube kanaal van het museum.


Meer informatie of reserveren?

Vul het reserveringsformulier onderaan deze pagina in of stuur een mail naar onderwijs@museumalkmaar.nl of bekijk de website van curatorlab op www.curatorlab.nl


Reserveren: Herschrijf de collectie tijdens een vlogworkshop

Leerlingen jonger dan 6 jaar: 1 begeleider op 5 leerlingen,
boven de 6 jaar: 1 begeleider op 10 leerlingen


Betaalwijze:

   Kassa/pin
   Factuur
   Cultuurkaart