Selfies door de eeuwen heen
Interactieve rondleiding Kunst Algemeen

Leerlingen leren de schilders achter de schilderijen kennen. Ze analyseren zelfportretten en letten daarbij op de voorstelling (wat is afgebeeld), de vormgeving (hoe is de voorstelling afgebeeld) en beeldaspecten zoals materiaal, techniek en hanteringswijze. Ze denken na over hoe ze er zelf over 100 jaar bij zouden willen hangen in een museum en ontdekken via kunst ook handige tips die ze in hun eigen selfies kunnen toepassen (lichtinval, perspectief). Sluit aan bij Kunst Algemeen.

Niveauonder- en bovenbouw
Duur60 minuten
Groepsgroottemaximaal 30 leerlingen
Kosten€ 75,- per klas (max. 30 ll) voor een rondleiding van 60 minuten

Beeldende kunst in de 16e en 17e eeuw

Aan de hand van interactieve kijk- en tekenopdrachten ontdekken leerlingen meer over mythologie, licht en schaduw, genres in de schilderkunst en het schildersatelier. Ook als eindexamenrondleiding te boeken.

Tekenrondleiding

Ontdek hoogtepunten van de collectie aan de hand van korte tekenopdrachten. Leerlingen kijken op een andere manier naar kunst en leren een aantal basis tekenvaardigheden. Hoe maak je licht en schaduw? Hoe zet je een dikke of een dunne lijn?


Rondleiding op maat

In overleg wordt ingezoomd op beeldaspecten, een bepaald genre, stroming, thema of vaardigheid dat aansluit bij waar leerlingen op school mee bezig zijn.


Reserveren: Interactieve rondleiding Kunst Algemeen

Leerlingen jonger dan 6 jaar: 1 begeleider op 5 leerlingen,
boven de 6 jaar: 1 begeleider op 10 leerlingen


Betaalwijze:

   Kassa/pin
   Factuur
   Cultuurkaart