Influencers en de Bergense School
Interactieve rondleiding en workshop

In deze interactieve rondleiding neemt onze museumdocent je mee door de tentoonstelling 'Van Gogh, Cézanne, Le Fauconnier & de Bergense School' . Hij of zij laat zien hoe kunstenaars als Vincent van Gogh, Henri le Fauconnier en Paul Cézanne de jonge Bergense kunstenaars in het begin van de 20e eeuw inspireerden. Wat ze van hen overnamen, toevoegden en zich eigen maakten.

Niveau Onderbouw
Duur 90 minuten
Groepsgrootte Maximaal 30 leerlingen
Kosten 140 euro
Kerndoelen 50, 52

Geïnspireerd op de kunstenaars Van Gogh, Cézanne en Le Fauconnier gaan de leerlingen zelf aan de slag en maken een kunstwerk in de stijl van één van hen.

In de museumles 'Influencers en de Bergense School' leren de leerlingen de verschillende stijlen, onderwerpen en de verftechnieken van de drie kunstenaars kennen. Tijdens de interactieve rondleiding komen de verschillende schilderstijlen aan bod en worden er kijk-opdrachten gedaan. Vervolgens gebruiken de leerlingen de opgedane kennis en inspiratie om zelf te gaan schilderen in het atelier.

Zal het hen lukken hun innerlijke kunstenaar te vinden? In de creatieve workshop wordt er geschilderd in de stijl van één van de drie meesters. De leerlingen krijgen sjablonen om hen te helpen naar een mooi resultaat.

Dveertig beste kunstwerken van alle leerlingen die dit programma volgen (geselecteerd door een vakkundige jurykrijgen in de maand augustus een prominente plek op de Paardenmarkt in Alkmaar.    

Wij verwachten veel belangstelling voor deze museumles en werken daarom met tijdsloten. Wees dus op tijd en reserveer je favoriete tijdslot. Boek en reserveer op: reseveren.stedelijkmuseumalkmaar.nl  Voor vragen kun je een mailtje sturen naar: onderwijs@museumalkmaar.nl.  

 

Reserveren: Interactieve rondleiding en workshop

Leerlingen jonger dan 6 jaar: 1 begeleider op 5 leerlingen,
boven de 6 jaar: 1 begeleider op 10 leerlingen


Betaalwijze:

   Kassa/pin
   Factuur
   Cultuurkaart