Interactieve rondleidingen
alle leerjaren en niveaus

Een interactieve rondleiding kan gaan over de vaste collectie (Gouden Eeuw, Bergense School Victorie!) en/of een tijdelijke tentoonstelling. Leerlingen worden, middels creatieve (kijk)opdrachten en prikkelende vragen, uitgedaagd om hun mening en kennis met elkaar te delen. Geschikt voor alle niveaus en leerjaren en aan te passen aan thema’s en vaardigheden waar de school op dat moment mee bezig is.

Niveauonder- en bovenbouw
Duur60 minuten
Groepsgroottemaximaal 30 leerlingen
Kosten€ 75,- per klas (max. 30 ll) voor een rondleiding van 60 minuten
€ 120,- per klas (max. 30 ll) voor een rondleiding van 90 minuten
KerndoelenKunst en cultuur 50, 51, 52

Toorop Dynastie
(t/m 26 januari 2020)

De Toorop Dynastie bestaat uit Jan Toorop, zijn dochter Charley Toorop en haar zoon Edgar Fernhout. Hun oeuvres weerspiegelen de ontwikkeling van de moderne kunst: van realisme, symbolistisch en pointillisme (Jan) via neorealisme (Charley) naar abstracte kunst (Edgar). Leerlingen vergelijken kunststromingen en gaan in gesprek over schilderstijlen.

De Houtman. Best fout man
(t/m 1 maart 2020)

De geschiedenis van de ‘Gouden Eeuw’ en de VOC wordt vaak eenzijdig getoond. Er is een discussie gaande over hoe musea deze geschiedenis moeten tonen. Hoe doe je het verleden en alle groepen uit de geschiedenis recht?
Collection Rykens
(22 februari t/m 30 augustus 2020)

Leerlingen gaan in gesprek over kunst uit de collectie Paul Rijkens. Welke kunst zouden zij verzamelen als ze verzamelaar waren en waarom?

Victorie!

Over het Beleg van Alkmaar in 1573. Leerlingen verbinden heden met verleden. Toen wordt in deze interactieve rondleiding relevant en persoonlijk.

Tekenrondleiding

Ontdek hoogtepunten van de collectie aan de hand van korte tekenopdrachten. Leerlingen kijken op een andere manier naar kunst en leren een aantal basis tekenvaardigheden. Hoe maak je licht en schaduw? Hoe zet je een dikke of een dunne lijn?

Rondleiding op maat

In overleg wordt ingezoomd op beeldaspecten, een bepaald genre, stroming, thema of vaardigheid dat aansluit bij waar de klas op school mee bezig bent.


Reserveren: alle leerjaren en niveaus

Leerlingen jonger dan 6 jaar: 1 begeleider op 5 leerlingen,
boven de 6 jaar: 1 begeleider op 10 leerlingen


Betaalwijze:

   Kassa/pin
   Factuur
   Cultuurkaart