Groep 1-8
Museum op School
Project op school

Dit schooljaar komt het museum ook naar school toe! We nemen onze 16e- en 17e -eeuwse meesterwerken gewoon mee! Met een theatrale voorstelling, verrassende workshops en prikkelende ‘Anders Kijken’-opdrachten toveren we de school of klas om tot een pop up-museum.

Niveaugroep 1-8
Duureen week lang
Groepsgrootteschoolbreed of in de klas
Kosten5 euro per leerling
Kerndoelen54, 55, 56

School- of bouwbreed
Er zijn twee versies van het project: een schoolbreed project voor groep 1-8 en een bouwbreed project voor specifieke (duo)klassen.

1. In het schoolbrede project bouwen we de hele school om tot pop up-museum. In dit museum heeft elke bouw een eigen rol en taak. Elke dag ontvangt de klas een ‘Anders Kijken’-opdracht bij verschillende collectiestukken. Vervolgens maakt de klas, onder begeleiding van een museumdocent, haar eigen meesterwerk tijdens een workshop.
2. In het bouwbrede project geven onze museumdocenten workshops aan een bepaalde klas/bouw. Inclusief ‘Anders Kijken’-opdrachten om zelfstandig met de klas te doen. Zie het overzicht van workshops en lessen hieronder in de PDF.

*ter informatie: de tijdelijke tentoonstellingszalen en de Bergense Schoolzaal op de begane grond en 1e verdieping blijven wel open.

Op maat
Een zelf samen te stellen pakket van een voorstelling, creatieve workshops en Anders Kijken-lessen. Deze kunnen worden gekoppeld aan thema’s, onderwerpen of (21e -eeuwse) vaardigheden waar je in de klas mee bezig bent.

Meer informatie of reserveren?
Vul het reserveringsformulier onderaan deze pagina in of stuur een mail naar onderwijs@museumalkmaar.nl

Zie de flyer van Museum op School onder aan deze pagina.

Reserveren: Project op school

Leerlingen jonger dan 6 jaar: 1 begeleider op 5 leerlingen,
boven de 6 jaar: 1 begeleider op 10 leerlingen


Betaalwijze:

   Kassa/pin
   Factuur
   Cultuurkaart