Groep 6-8 Van Gogh en vrienden
Interactieve rondleiding en workshop

Geïnspireerd op de kunstenaars van Gogh, Cézanne en Le Fauconnier gaan de leerlingen zelf aan de slag en maken een kunstwerk in de stijl van één van hen.

Niveau groep 6-8
Duur 90 minuten
Groepsgrootte maximaal 30 leerlingen
Kosten 140 euro
Kerndoelen 51, 52, 53

In de museumles 'Van Gogh en vrienden' leren de leerlingen de verschillende stijlen, onderwerpen en de verftechnieken van de drie kunstenaars kennen.Tijdens de interactieve rondleiding komen de verschillende schilderijen aan bod en worden opdrachten gedaan. Vervolgens gebruiken zij hun opgedane kennis en inspiratie om te gaan schilderen in het atelier.

Zal het hen lukken hun innerlijke kunstenaar te vinden? In de creatieve workshop wordt er geschilderd in de stijl van een van de drie meesters. De leerlingen krijgen sjablonen die worden gebruikt om ze op weg te helpen naar een mooi resultaat.

De veertig beste kunstwerken van de leerlingen (geselecteerd door een vakkundige jury) krijgen in de maand augustus een prominente plek op de Paardenmarkt in Alkmaar.    

Wij verwachten veel belangstelling voor deze museumles en werken daarom met tijdsloten. Wees dus op tijd en reserveer je favoriete tijdslot. Boek en reserveer op: reseveren.stedelijkmuseumalkmaar.nl  Voor vragen kun je een mailtje sturen naar: onderwijs@museumalkmaar.nl.  

 

Reserveren: Interactieve rondleiding en workshop

Leerlingen jonger dan 6 jaar: 1 begeleider op 5 leerlingen,
boven de 6 jaar: 1 begeleider op 10 leerlingen


Betaalwijze:

   Kassa/pin
   Factuur
   Cultuurkaart