Groep 3-5
Kloppende Kleuren
Workshop Bergense School

Wat is kleurrijker: pikzwart of knalgeel? En wat maakt je vrolijker: mosgroen of pimpelpaars? In deze museumles draait alles om kleur.

Niveaugroep 3-5
Duur90 minuten
Groepsgroottemaximaal 30 leerlingen
Kosten120 euro
Kerndoelen54, 55, 56

Bergense School - rondleiding en workshop
Tijdens een interactieve rondleiding filosoferen leerlingen over kleuren van schilderijen van de Bergense School. Welke kleuren zijn er te zien en kloppen de kleuren wel? Maken ze blij, verdrietig of allebei? In het museumatelier experimenteren leerlingen met het mengen van kleuren en werken ze samen aan een groot en kleurrijk kunstwerk voor in de klas.

Meer informatie of reserveren?
Vul het reserveringsformulier onderaan deze pagina in of stuur een mail naar onderwijs@museumalkmaar.nl

Het is ook mogelijk om via de website van bureau CultuurPrimair een reservering te maken.

Download hieronder het voorbereidende lesmateriaal en bijbehorende docentenhandleiding.

Reserveren: Workshop Bergense School

Leerlingen jonger dan 6 jaar: 1 begeleider op 5 leerlingen,