Groep 1-8
Anders Kijken
Visible Thinking rondleiding (op maat)

Wanneer zie je meer? Als je van dichtbij kijkt of van veraf? Wat zie je allemaal als je zelf in het schilderij zou staan? En wat zou je ruiken?

Niveau groep 1-8
Duur 60 minuten
Groepsgrootte maximaal 30 leerlingen
Kosten 90 euro
Kerndoelen 54, 55, 56

Tijdens een interactieve rondleiding, gebaseerd op de methode Visible Thinking, worden leerlingen middels prikkelende doordenkvragen en creatieve kijk-, doe- en tekenopdrachten uitgedaagd om beter naar kunst te kijken en daar zelf betekenis aan te geven. Zo maken leerlingen op een toegankelijke en inspirerende manier kennis met kunstbeschouwing en oefenen ze 21e eeuwse vaardigheden als samenwerken, communiceren, kritisch kijken en denken, creatief denken en perspectief nemen. Uiteraard aangepast aan de leeftijd van de kinderen en, indien gewenst, op maat (zie hieronder). Zeer geschikt voor tijdens de introductieweek of ter introductie van een thema op school.

OP MAAT

Kunst kan je als geen ander op een andere manier doen laten kijken naar thema's, onderwerpen en/of vaardigheden waar je op school mee bezig bent. We kunnen deze interactieve rondleiding aanpassen op onderwerpen, thema's en (21e eeuwse) vaardigheden waar de klas mee bezig is. Bijvoorbeeld mode, identiteit, reizen, dieren, water, duurzaamheid, vroeger, vriendschap, seizoenen etc. Het museum denkt graag mee over hoe je hier in de klas en in het museum mee om kunt gaan. 

Meer informatie of reserveren?
Vul het reserveringsformulier onderaan deze pagina in of stuur een mail naar onderwijs@museumalkmaar.nl

Het is ook mogelijk om via de website van bureau CultuurPrimair een reservering te maken.

Reserveren: Visible Thinking rondleiding (op maat)

Leerlingen jonger dan 6 jaar: 1 begeleider op 5 leerlingen,
boven de 6 jaar: 1 begeleider op 10 leerlingen


Betaalwijze:

   Kassa/pin
   Factuur
   Cultuurkaart