Museumeducatie tijdens een pandemie

Op maandagen en voor 11 uur in de ochtend hebben scholen het museum voor zichzelf. Er is dan ruimte genoeg om afstand te houden want er zijn geen andere bezoekers! Op de pagina's voor het Primair Onderwijs en het Voortgezet Onderwijs vind je wat je dit schooljaar allemaal met de klas kunt doen in het museum.

Liever geen uitjes, maar wel kunsteducatie?

Is een bezoek aan het museum ingewikkeld? Geen probleem. Dan komen we gewoon naar de scholen toe. We draaien projecten in de klas zoals Museum op School (PO) en de online burgerschapsles Welk narratief en Kunst Algemeen les Influencers en de Bergense School (VO). Zie hieronder.

Daarnaast hebben we gratis lesmateriaal voor op het Digibord, zoals een 360 graden versie van onze tentoonstelling Victorie! Het Beleg van Alkmaar in 1573 inclusief opdrachtenboekje, een kunstles Anders Kijken, een Teken Doeboek en Collectiekleurplaten waarmee je de collectie leert kennen en allerlei tekenvaardigheden oefent. Momenteel zijn we bezig met nieuwe lessen. Houdt de website in de gaten of neem contact op met onderwijs@museumalkmaar.nl voor vragen.