CuratorLab
MBO
Anders kijken naar kunst en naar je studie

CuratorLab is een educatief programma voor het MBO gericht op anders kijken. Studenten ervaren dat hoewel we naar hetzelfde kijken, we allemaal iets anders zien.

Leerlingen trainen, door te kijken naar en te praten over kunst, 21e eeuwse vaardigheden die ze kunnen inzetten voor hun studie.

  • doelbewust observeren/informatie beoordelen
  • objectief communiceren en rapporteren
  • vanuit een ander perspectief kijken
  • analyseren
  • creatief denken/omdenken*.

* keuze in overleg met de docent.

Aan de hand van de opgedane inzichten en geleerde vaardigheden maken studenten een presentatie bij een collectiestuk naar keuze. In deze presentatie leggen ze de link tussen het collectiestuk en hun opleiding en inspireren ze anderen om ook op een andere manier naar kunst en de wereld te kijken.

Alle presentaties worden tijdens het schooljaar beoordeeld door bezoekers van het museum en een jongerenjury. De winnende pesentatie wordt opgenomen in de programmering van het museum. Dit educatieproject wordt financieel gesteund door FONDS21.

waarom deze vaardigheden leren door te kijken naar kunst?

Kunst is voor veel mensen onbekend terrein. Wanneer we vaardigheden uitdagen in een onbekende omgeving, gaan we een nieuw gedachteproces aan. Kunst haalt ons weg uit het leven van alledag, zodat we de manier waarop we zien, waarnemen en communiceren kunnen heroverwegen. Kunst lokt gesprekken uit. CuratorLab is daarom voor iedere MBO opleiding relevant.

studies geschikt voor alle studies, van beveiliging tot marketing en communicatie, van styling tot meubelmaken, van zorg en welzijn tot techniek
duur 120 minuten museumbezoek
groepsgrootte maximaal 30 studenten
kosten 150 euro (incl. entree)


Meer informatie of reserveren?

Vul het reserveringsformulier onderaan deze pagina in.


Reserveren: Anders kijken naar kunst en naar je studie

Leerlingen jonger dan 6 jaar: 1 begeleider op 5 leerlingen,
boven de 6 jaar: 1 begeleider op 10 leerlingen


Betaalwijze:

   Kassa/pin
   Factuur
   Cultuurkaart