Rabo Familiedag
Activiteitenmiddag in Stedelijk Museum Alkmaar

Maandag 21 oktober 2019

Rabobank Alkmaar e.o. organiseert samen met Stedelijk Museum Alkmaar weer de Rabo Familiedag! Tijdens deze feestelijke middag in het museum worden bij de tentoonstelling ‘De Toorop Dynastie’ leuke activiteiten aangeboden voor jong en oud. De middag duurt van 13 tot 16 uur en het hele museum is gratis toegankelijk.

In het museum kun je deze dag op verschillende plekken aan activiteiten meedoen die aansluiten bij de tentoonstelling De Toorop Dynastie. Je stapt samen met je vader, moeder, opa of oma en onder begeleiding van een museumdocent in de huid van Jan Toorop, Charley Toorop of Edgar Fernhout.

Workshops voor alle leeftijden
Kies uit één van de drie workshops of doe ze allemaal. Bij de workshop zelfportret tekenen maak je een zelfportret waarbij de nadruk ligt op de ogen, zoals Charley Toorop dat deed. Bij een kleurenworkshop maak je een abstract kunstwerk in de stijl van Edgar Fernhout en tijdens een tekenworkshop ontwerp je een label voor op je waterfles zoals Jan Toorop dat deed.

Opdrachtenkaarten
Bovendien kun je ook zelf met je (groot)ouders aan de hand van doe-,speur-, tekenkaarten de tentoonstellingen in het museum bezoeken. Zo leer je op een leuke en interactieve manier de collectie van het museum én je familie nog beter kennen! Wat valt jouw op aan dat ene schilderij? Zien jullie hetzelfde of juist iets anders?

Naast het gratis entréé staat er limonade klaar voor alle (kleine) kunstenaartjes! Overige consumpties zijn voor eigen rekening.

Maandag 21 oktober 2019 / op inloop tussen 13 en 16 uur / gratis toegang

De Rabobank Familiedag is georganiseerd in samenwerking met Rabobank Alkmaar e.o.