Kloppende Kleuren

Groepsgroottemaximaal 30 leerlingen
Kosten120 euro
Kerndoelen54, 55, 56

Wat is kleurrijker: pikzwart of knalgeel? En wat maakt je vrolijker: mosgroen of pimpelpaars? In deze museumles draait alles om kleur.

Tijdens een interactieve rondleiding gaan leerlingen op onderzoek uit naar de kleuren van de Bergense School. Welke kleuren zijn er te zien en kloppen de kleuren wel? Maken ze blij, verdrietig of allebei? In het museumatelier experimenteren leerlingen met het mengen van kleuren en werken ze samen aan een groot en kleurrijk kunstwerk voor in de klas.

Meer informatie of reserveren?
Vul het reserveringsformulier onderaan deze pagina in of stuur een mail naar onderwijs@museumalkmaar.nl
Het is ook mogelijk om via de website van bureau CultuurPrimair een reservering te maken.

Download hieronder het voorbereidende lesmateriaal en bijbehorende docentenhandleiding.

Visible Thinking

Tijdens de rondleiding worden visible thinkling technieken ingezet: kleine activerende en inspirerende opdrachten die leerlingen uitdagen beter naar kunst te kijken en hierover te reflecteren.

Velden met een * zijn verplicht

Welk programma wilt u aanvragen?

Gewenste bezoekdatum (in ieder geval 14 dagen van tevoren) *

Klas, jaargang en/of leeftijd groep *
Aantal leerlingen *
Aantal begeleiders*

Leerlingen jonger dan 6 jaar: 1 begeleider op 5 leerlingen,
boven de 6 jaar: 1 begeleider op 10 leerlingen

Naam school *
Straatnaam en nummer *
Postcode en plaats *
Naam contactpersoon *
E-mail contactpersoon *
Telefoonnummer *

Betaalwijze:

Kassa/pin
   Factuur
   Cultuurkaart
Speciale opmerkingen (lunch, rolstoel, o.i.d.)