Voor gezinnen

Samen kijken is extra leuk

Bezoek samen een van de interactieve presentaties of ga op onderzoek uit met een speurboekje. Tijdens de (korte) schoolvakanties kunnen gezinnen deelnemen aan een familierondleiding of een kinderworkshop. Kinderen hebben gratis toegang tot het museum.

Altijd te zien
'Victorie! Het Beleg van Alkmaar in 1573' gaat over de strijd om de stad ten tijde van de Nederlandse Opstand. Geus Jacob, protestantse stedelinge Cornelia, katholieke boer Dirk en Spaanse soldaat Juan nemen de bezoeker mee langs de zeven spannende weken van het beleg van Alkmaar.  
'Portret van Alkmaar' is een hedendaagse, interactieve presentatie van de stadsgeschiedenis in een notendop. In de speelse opstelling wordt het DNA van Alkmaar ontleed aan de hand van (historische) schilderijen en verrassende objecten. Vergeet niet een foto te maken in het fotohokje!

Schoolvakanties
In de (korte) schoolvakanties richt Stedelijk Museum Alkmaar zich op gezinnen met kinderen: op zondag wordt er een familierondleiding aangeboden en op woensdag en donderdag een leuke kinderworkshop. Wel even van tevoren reserveren want ze zitten snel vol!

Op eigen gelegenheid
Ook kun je op eigen gelegenheid door de zalen dwalen met een speurboekje met prikkelende kijk- en doordenkvragen (ook buiten de vakanties gratis verkrijgbaar aan de balie). Bij de vaste opstelling 'Victorie' is een leuk opdrachtenboekje gemaakt (2 euro).

gezinsticket

Informeer bij de balie naar het voordelige gezinsticket voor € 12,00

Samen naar het museum

Het museum is een fijne plek om samen te genieten van kunst, cultuur en historie. We helpen u graag om iemand uit te nodigen. Deel deze pagina via social media of kopieer de link om bijv. te delen via e-mail.