Bereikbaarheid
stedelijk museum alkmaar is op een aantal manieren te bereiken

Stedelijk Museum Alkmaar is op meerdere manieren te bereiken.

Auto

Met de auto kun je vanaf verschillende kanten Alkmaar benaderen. Vanaf de N9 neem je de afslag naar de Bergerweg. Op de bergerweg ga je bij de rotonde en de eerste stoplichten rechtdoor. Bij de tweede stoplichten sla je linksaf, de Stationsweg op. De weg rijd je uit totdat je de Vue Alkmaar aan de overkant van het water ziet bij de stoplichten. Hier sla je rechtsaf de Helderseweg op. Vanaf hier kun je naar verschillende parkeergelegenheden toe rijden. Waaronder Parkeergarage De Vest, Karperton, Kanaalschiereiland, Parkeerterrein Clercq Alkmaar, De Kwakel en parkeergarage Ringers.

Je kunt ook op de Bergerweg blijven door bij de tweede stoplichten rechtdoor te gaan, je komt dan op de Scharlo terecht. Vanaf deze weg kom je uit bij een grote rotonde, hier neem je de derde afslag richting de Geestersingel. Sla hierna direct weer rechtsaf de bergerbrug op. Blijf hier rechtdoor gaan, de weg loopt over in Zevenhuizen en Gasthuisstraat. Aan het eind van de Gasthuisstraat slaat u rechtsaf naar de Bagijnenstraat. Hier vind je aan je linkerhand Parkeergarage de Grote kerk.

Vanaf de provinciale weg de N242 neem je de afslag richting Avenhorn, Zaanstad en Purmerend. Houdt in de bocht rechts aan en neem de afslag naar rechts richting Centrum. Je komt dan uit op de Nieuwe Schermerweg. Blijf deze weg volgen totdat je de Friese brug ziet. Hier gaat de weg over in de Randersdijk. Je kunt de Randersdijk, die overgaat in de Kwakelkade volgen om bij de parkeerplaatsen Ringers en De Kwakel te komen. Of je kunt

Openbaar vervoer
Station Alkmaar

Het station ‘Alkmaar’ ligt op zo’n 10 minuten lopen afstand van het museum. Wanneer je de trein uitstapt, ga je naar de kant van het station waar ook het busstation is. Wanneer je voor het station staat zie je de AK-boekenwinkel, hiertegenover is op de weg een groot zebrapad. Loop hierover heen en ga aan de andere kant van de straat naar rechts, je loopt dan langs een Japans Restaurant. Deze weg volg je totdat je bij ‘Beerse brood en banket’ bent. Hierna volg je de weg met de bocht mee naar links. Je komt dan langs Multivlaai en Wok Along. Deze weg loop je helemaal uit. Op een gegeven moment kom je aan je linkerhand magneet makelaars en Hwa Xia Acupunctuur kliniek tegen. Hier is een zebrapad die richting een brug gaat. Loop over het zebrapad en de brug, totdat je bij een driesprong komt met links langs de weg ‘Eethuis BODRUM’. Ga hier rechtdoor, richting de Grote Kerk die je boven de huizen uit kunt zien. Na een klein stukje zie je aan je linkerhand de ingang van de bibliotheek, als je deze voorbij loopt en om het gebouw heen naar links gaat, dan zie je de glazen pui met ‘MUSEUM’ Hier bevindt zich de ingang van Stedelijk Museum Alkmaar.

Bushalte Kanaalkade
Er stoppen verschillende buslijnen bij deze halte:

160, 10, 162, 350, 129, 3, 123

Vanaf deze halte ga je eerst naar de kant van de weg met bebouwing. Bij de brug is er een groot zebrapad, met stoplichten, om over te steken. Bij het zebrapad is een Goudwisselkantoor, ga hier naar rechts richting het witte huis met de heg en volg deze weg tot bijna het einde. Onderweg kom je aan je linkerhand De Strip Casino en artiscent wellness tegen. Loop de weg af totdat je aan je linkerhand de UMA tegenkomt. Sla hier linksaf richting de jumbo. Loop door tot het plein, de paardenmarkt. Aan de overkant van dit plein zie je rechts naast de jumbo een grasveldje met een zebra-kunstwerk erop. Loop deze kant op. Loop langs het beeld naar links de Paternosterstraat in. Je ziet het Canadaplein en de grote kerk al liggen. Wanneer je op het plein bent, zie je het museum aan je rechterhand.

Bushalte Kerkplein
Er stoppen twee buslijnen op deze halte:

8, 2

Bij deze halte stap je uit naast het kantoorgebouw van de ABN Amro. Aan de overkant van de weg zie je de Grote Sint Laurenskerk. Loop vanaf de bushalte langs het ABN Amro gebouw richting de bibliotheek. De bibliotheek is het grote gebouw dat met houten spalken in bekleed. Steek de weg over naar de ingang van de bibliotheek, er is hier geen zebrapad. Loop langs de bibliotheek naar rechts, richting het Canadaplein. Wanneer je de hoek van de bibliotheek om bent, kun je aan je linkerhand een glazen pui zien met ‘MUSEUM’. Hier is de ingang van het museum.

Meer informatie over de buslijnen en vertrektijden zijn te vinden op: https://9292.nl/ 

Taxi
De dichtstbijzijnde taxistandplaats is bij het treinstation Alkmaar. Vanaf hier is het ongeveer tien minuten lopen naar het museum. Onder de kop ‘openbaar vervoer’ wordt bij ‘station Alkmaar’ de looproute uitgelegd.