Piet van Wijngaerdt
rondleiding

Wilt u een origineel uitstapje met uw vereniging, vriendengroep of familie? Boek dan een rondleiding in de tentoonstelling 'Piet van Wijngaerdt. Grondlegger van de Bergense School'.

Mondriaan, Sluijters, Gestel
Piet van Wijngaerdt moest meer dan honderd wachten op een grote monografische tentoonstelling. Als gevierd Amsterdams kunstenaar kreeg hij al in 1910 de ruimte in het Stedelijk Museum Amsterdam. In de jaren twintig van de twintigste eeuw werd meer over hem gepubliceerd dan over Piet Mondriaan, Jan Sluijters en Leo Gestel samen.

Tegenwoordig wordt het beeld van Piet van Wijngaerdt bepaald door de bloemstillevens die hij in de latere fase van zijn leven in grote getale heeft gemaakt. De schilderijen worden nog altijd veelvuldig aangeboden op veilingen. Deze werken doen geen recht aan zijn kunstenaarschap en aan de rol die hij heeft gespeeld in de ontwikkeling van het expressionisme. De tentoonstelling zal het beeld van de kunstenaar en van zijn werk blijvend veranderen.

  • Prijs per groep: € 70 + entree museum
  • Maximaal aantal deelnemers: 15 per groep
  • Duur: 1 uur

Deze rondleiding boeken?
Via het boekingsformulier hieronder kunt u op een gemakkelijke manier uw rondleiding/arrangement bij ons aanvragen (liefst minimaal twee weken van te voren). Wij nemen daarna z.s.m. contact met u op om uw bezoek en wensen te bespreken. Let op, deze aanvraag betreft een optie op een bepaalde datum/tijdstip.

Meer over deze tentoonstelling kunt u hier lezen.

Aanvragen