16e en 17e eeuw
rondleiding

Een interactieve rondleiding langs de topstukken uit de Alkmaarse kunstgeschiedenis: schilderkunst, maar ook 17e eeuws glaswerk, aardewerk en een bijzondere collectie meubels.

Schilderkunst, glaswerk en meubels
Na de Spaanse belegering van 1573 groeide Alkmaar uit tot een belangrijk regionaal marktcentrum. Kaas en boter werden verhandeld aan binnen- en buitenlandse kopers. Meren in de regio werden drooggemaakt en leverden nieuw vruchtbaar land op. Kostbare goederen werden ingevoerd uit de Oost. Een 'Gouden Eeuw' brak aan rondom de Alkmaarse Waag. De groeiende welvaart betekende ook een bloei in kunst en cultuur. Welgestelde Alkmaarders lieten zich maar wat graag portretteren door bekende meesters. Hun huizen vulden ze met het mooiste meubilair, fraai glaswerk en dure serviezen.

  • Prijs per groep: € 80 excl. entree museum
  • Aantal deelnemers: max. 15 personen
  • Duur: 60 minuten

Deze rondleiding boeken?
Via het boekingsformulier hieronder kunt u op een gemakkelijke manier uw rondleiding/arrangement bij ons aanvragen (liefst minimaal twee weken van te voren). Wij nemen daarna z.s.m. contact met u op om uw bezoek en wensen te bespreken. Let op, deze aanvraag betreft een optie op een bepaalde datum/tijdstip.

Meer over deze vaste opstelling kunt u hier lezen


Aanvragen