Een lekkere koffie of lunch?

In ons Museumcafé kunt u genieten van fairtrade koffie, op de collectie geïnspireerde lunchgerechten, een glas wijn of Alkmaars bier. In de zomer kunt u lekker op het terras vertoeven, uitkijkend op de grote Sint-Laurenskerk en het plein. Het café is net als de winkel ook zonder museumkaartje toegankelijk.

Het Museumcafé aan het Canadaplein is dé plek in Alkmaar om elkaar te ontmoeten en te genieten van een uitgebreid assortiment producten. Achter bijna alle gerechten op de kaart zit een verhaal en als het even kan komen de (biologische) ingrediënten uit de omgeving. Kleine collectiepresentaties kleden het café aan.

Meer informatie of een tafeltje reserveren? Bel dan met 072-5489748 / 06-40167944 of via de e-mail. Hieronder leest u meer over o.a. onze openingstijden en lunchmogelijkheden.


Foto: Mike Bink

Broodspecials Wollebrand, Spaans beleg
Befaamd in ons Museumcafé zijn de broodspecials; een lekkere lunch geïnspireerd op onze vaste opstelling: Brood 'Wollebrand', naar Wollebrand de Jongh, een Alkmaarse weesjongen die het schopte tot commandeur van de VOC. Hij liet zich in 1674 portretteren door de beroemde Alkmaarse meester Caesar van Everdingen. Of brood 'Spaans Beleg', uiteraard verwijzen wij hier naar het Beleg op Alkmaar door de Spanjaarden in 1573 en brood 'Alkmaar(s) Ontzet(tend) lekker', naar de Ontzetviering die nog steeds groots wordt gevierd op 8 oktober. Voor de kinderen hebben wij een 'Apenkopbroodje', een lekker broodje met roomboter en keuze uit: moestuin aardbeienjam, pindakaas, hagelslag of pindakaas met hagelslag!

Koffie met gebak, borrel of high tea
Vanaf 11 uur 's ochtends is het Museumcafé geopend en kunt u bij ons terecht voor een lekkere koffie, espresso of cappuccino. De taart - dat wij het ‘Soet’ noemen - smaakt net zoals oma het vroeger bakte: puur, lekker, eerlijk en bereid met biologische ingrediënten. Naast koffie en lunch kunt u ook bij ons een goed glas wijn bestellen of een Schuttersbier drinken. Voor bij de borrel is er o.a. de 'schuttersplank', vol lekkere hartige lekkernijen. U kunt bij ons ook met uw vriendinnen voor een high tea komen. Onze 'deftige high tea' (naar het beroemde Alkmaarse fotografenduo de Dames Vlaanderen) bestaat uit vele zoete én hartige verleidingen en gaat vanaf twee personen (wel even van tevoren reserveren).

Foto: Roel Backaert

arrangementen
Het museum biedt vrijwel doorlopend arrangementen aan. Vaak zijn deze gekoppeld aan tijdelijke tentoonstellingen. Boek bijvoorbeeld een rondleiding door het museum en sluit af met koffie en iets lekker in het Museumcafé. Kijk hier voor het actuele aanbod!

openingstijden museumcafé
Dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur

zakelijke ontvangsten