Zomervakantie familieworkshop
Ga net zoals kunstenaar herman de vries aan het werk!

elke woensdagmiddag

In de zomervakantie kun je elke woensdagmiddag meedoen aan een leuke gratis familieworkshop georganiseerd bij de nieuwe tentoonstelling 'herman de vries. voor jullie voeten'.

Natuur
herman de vries (1931), die zijn naam altijd met kleine letters schrijft, is één van de meest invloedrijke hedendaagse kunstenaars. De natuur is zijn grootste inspiratiebron en dat zie je terug in zijn kunstwerken.

Zintuigen
In de workshop ga je samen met je vader, moeder, opa of oma, onder begeleiding van een museumdocent aan de slag met natuurlijke materialen. De deelnemers worden uitgedaagd om, net zoals herman de vries, de schoonheid van alledaagse voorwerpen met zintuigen waar te nemen.

 • Data
  Woensdag 17, 24, 31 juli en 7, 14, 21 augustus
 • Tijd
  Op inloop tussen 12.00 - 14.00 uur (13.45 uur laatste deelnemertjes). Bij veel animo kan het zijn dat je even moet wachten; reserveren is niet nodig.
 • Leeftijd
  ca. 4-13 jaar + (groot)ouder(s)
 • Kosten en deelname*
  De workshop wordt gratis aangeboden bij een museumbezoek. Je kunt meedoen op vertoon van een geldig entreekaartje. Informeer naar het voordelige gezinsticket, kinderen hebben gratis entree!

*P.s. Deze workshop is een gezinsactiviteit waarbij de samenwerking en interactie tussen ouder en kind wordt gestimuleerd.(BSO-)Groepen bieden wij de workshop op aanvraag aan buiten de tijden van de gezinsworkshop; informeer tijdig naar de kosten e.d.. Telefonisch 072-5489789 (mevr. Boekel) of via de mail: onderwijs@museumalkmaar.nl