Kerstvakantie activiteiten
De Toorop Dynastie

donderdag, 26 december

Gedurende de herfstvakantie kun je meedoen aan een familieworkshop. In de workshop stap je samen met je vader, moeder, opa of oma en onder begeleiding van een museumdocent in de huid van Jan Toorop, Charley Toorop en/of Edgar Fernhout.

Workshops voor alle leeftijden
Kies uit één van de drie workshops of doe ze allemaal. Bij een workshop 'zelfportret tekenen' maak je een zelfportret waarbij de nadruk ligt op de ogen, zoals Charley dat deed. Bij een 'kleurenworkshop' maak je een abstract kunstwerk in de stijl van Edgar en tijdens een 'tekenworkshop' ontwerp je een label voor op je waterfles zoals Jan dat deed.


1974 Lichte nacht, van Edgar Fernhout / Museum Bommel van Dam, Venlo

De workshop sluit aan bij de tentoonstelling De Toorop Dynastie over drie kunstenaarsgeneraties.

 • Data
  Donderdag 26 en zondag 29 december en donderdag 2 en zondag 5 januari
 • Tijd
  Op inloop tussen 12.00 - 14.00 uur (13.45 uur laatste deelnemertjes). Bij veel animo kan het zijn dat je even moet wachten; reserveren is niet nodig.
 • Leeftijd
  4-12 jaar + (groot)ouder(s)
 • Kosten en deelname*
  De workshop wordt gratis aangeboden bij een museumbezoek. Je kunt meedoen op vertoon van een geldig entreekaartje. Informeer naar het voordelige gezinsticket, kinderen hebben gratis entree
 • BSO
  BSO groepen kunnen op donderdagochtend van 10.00-11.00 uur of van 11.00-12.00 uur deelnemen aan een workshop. Kosten: 40 euro.

*P.s. Deze workshop is een gezinsactiviteit waarbij de samenwerking en interactie tussen ouder en kind wordt gestimuleerd. (BSO-)Groepen bieden wij de workshop op aanvraag aan buiten de tijden van de gezinsworkshop.
Kijk hier voor meer informatie of stuur een mail naar: onderwijs@museumalkmaar.nl