herfstvakantie workshop
Allart van Everdingen (1621-1675)

19 en 21 oktober | 14 tot 16 uur

In de herfstvakantie kun je op dinsdag 19 en donderdag 21 oktober meedoen aan de kinderworkshop 'landschap schilderen'. Onder begeleiding van onze museumdocenten kruip je in de huid van de schilder van het ruige landschap: Allart van Everdingen. De workshop is geschikt voor alle leeftijden.

Vierhonderd jaar geleden
Dit jaar is het vierhonderd jaar geleden dat Allart van Everdingen (1621-1675) in Alkmaar werd geboren. Hij was de jongere broer van de bekende schilder Caesar van Everdingen, aan wie het museum in 2016-2017 een tentoonstelling wijdde. Allart was een kei in het tekenen, etsen en schilderen van Scandinavische landschappen met woeste watervallen, sparren en blokhutten. Ook maakte hij een serie van 57 etsen bij het verhaal van Reinaert de vos. De etsen en ontwerptekeningen van Reinaert zijn te zien in een compacte doe-tentoonstelling voor alle leeftijden.

Schilder je eigen landschap
In de vakantieworkshop richten we ons op de stoere landschappen van Allart van Everdingen. Eerst doe je inspiratie op in de tentoonstellingszaal en bekijk je samen met je ouders of opa en oma de indrukwekkende schilderijen en tekeningen. Ben je geïnspireerd geraakt en wil je zelf ook schilderen? Schuif dan aan en beschilder op een ansichtkaart je eigen ruige landschap! Talent heb je niet nodig. Bij deze workshop begeleiden de museumdocenten je stap voor stap en geven tips om samen tot een mooi eindresultaat te komen. Deze workshop is geschikt voor alle leeftijden.

In het kort

  • data: dinsdag 19 en donderdag 21 oktober 2021
  • op inloop tussen 14.00 en 16.00 uur (laatste deelname is om 15.45 uur)
  • geschikt voor alle leeftijden
  • kinderen hebben gratis entree; ouders betalen een entreekaartje (informeer naar het voordelige gezinsticket)

Tot dan!

gezinsticket

Voordelig naar het museum met het gezin, dat kan! Er is een gezinsticket voor €16,00 verkrijgbaar (geldig voor twee volwassenen + kinderen). Vraag ernaar bij de entreebalie.

families