Door de ogen van Rudi
Kijk-, speur- en doeboekje

Kunstenaars laten je anders kijken naar de wereld om ons heen. Rudi van de Wint was ook zo'n kunstenaar die anders naar de wereld keek. Hij groeide op aan zee. Hij keek vaak naar de zee, de zon, de maan en de sterren. Zo ontdekte hij dat licht, de natuur en kleur belangrijk voor hem waren. In zijn kunstwerken deed Rudi zijn leven lang onderzoek naar deze drie onderwerpen. Met dit boekje dagen wij je uit om ook eens anders te kijken. En in dit geval naar de kunstwerken van Rudi van de Wint. Wij zijn heel benieuwd naar wat jij ziet!

Aan de hand van creatieve opdrachten, die je samen of alleen kunt doen, wordt je uitgedaagd om aandachtig naar kunst te kijken (slow looking). Er zijn 3 soorten opdachten: kijk-, speur- en tekenopdrachten. Succes! Als je het boekje helemaal af hebt, kun je bij de balie een cadeautje ophalen (spannend!).

Voor wie?
De opdrachten zijn geschikt voor alle bezoekers. Niet alleen leuk voor (groot) ouders en (klein)kinderen, maar ook voor vrienden en geliefden en zelfs voor de echte kunstkenner. Je kiest zelf de opdracht die bij jou past. Voor (groot)ouders met (klein)kinderen zijn de makkelijke opdrachten zeer geschikt, terwijl de kunstkenner misschien wel de moeilijke aandurft.

Kosten
De boekjes zijn gratis voor bezoekers van het museum. Informeer bij de balie naar ons voordelige gezinsticket!