Samen kijken is extra leuk

Zoekt u iets speciaals om samen met uw kind(eren) of kleinkind(eren) te doen? Een bezoek aan Stedelijk Museum Alkmaar is verrassend, er is veel moois te zien en je leert er ook nog iets!

Bezoek samen een tentoonstelling in het museum of ga op onderzoek uit met een speurboekje. Tijdens de schoolvakanties kunnen gezinnen deelnemen aan een leuke familieworkshop.

De tentoonstelling Victorie! Het Beleg van Alkmaar in 1573 gaat over de strijd om Alkmaar in de tijd van de Nederlandse Opstand. In de zaal nemen Geus Jacob, protestantse stedelinge Cornelia, katholieke boer Dirk en Spaanse soldaat Juan je mee in de zeven spannende weken van het Beleg van Alkmaar. De bevolking van Alkmaar was niet onverdeeld: sluiten we ons aan bij de Opstand van Willem van Oranje of gehoorzamen we de Spaanse landsheer Filips?

Portret van Alkmaar is een hedendaagse, interactieve presentatie van de stadsgeschiedenis in een notendop. In de speelse opstelling wordt het DNA van Alkmaar verteld aan de hand van schilderijen en verrassende objecten. Van de wandkandelaar van Kasteel Nieuwburg tot voetbalclub AZ. Vergeet niet een foto te maken in het fotohokje en kies je eigen Alkmaar-achtergrond uit.

Kinderen hebben gratis toegang tot het museum en met het gezinsticket kunnen ouders voor de kortingsprijs mee.

Meivakantie kinderworkshop Stap in de huid van een restaurator

Meivakantie kinderworkshop

Stap in de huid van een restaurator

In de meivakantie kunnen gezinnen met kinderen op woensdag en donderdag 24 en 25 april en 1 en 2 mei weer terecht in Stedelijk Museum Alkmaar voor een nieuwe creatieve workshop!

meer informatie
Onderzoekboek Victorie Voor alle speurneuzen

Onderzoekboek Victorie

Voor alle speurneuzen

Beleef de zeven spannende weken van het beleg van Alkmaar met een leuk opdrachtenboekje!

meer informatie
Verjaardagspartijtje Een zeventiende eeuws feestje

Verjaardagspartijtje

Een zeventiende eeuws feestje

Neem je verjaardagsgasten mee op ontdekkingsreis in de Gouden Eeuw van Alkmaar!

meer informatie
Zomervakantie kinderworkshop Doe mee aan de leuke activiteiten!

Zomervakantie kinderworkshop

Doe mee aan de leuke activiteiten!

In de zomervakantie kun je elke woensdagmiddag meedoen aan een leuke kinderworkshop georganiseerd bij de nieuwe zomertentoonstelling 'voor jullie voeten' over beeldend kunstenaar herman de vries.

meer informatie