Met de kinderen op stap

Naar het museum met de kinderen

Zoekt u iets leuks om samen met uw kind(eren) of kleinkind(eren) te doen? Een bezoek aan Stedelijk Museum Alkmaar is verrassend, er is veel moois te zien en je leert er ook nog iets! Bezoek samen één van de interactieve presentaties of ga op onderzoek uit met een speurboekje. Tijdens de schoolvakanties kunnen gezinnen deelnemen aan een leuke kinderworkshop. Kinderen hebben gratis toegang tot het museum en met het gezinsticket kunnen ouders voor de kortingsprijs mee.

Een multimediatour is leuk voor jong en oud!
Een multimediatour is leuk voor jong en oud!

Speuren in de schilderijen van Emanuel de Witte
Met je ouders of opa en oma op eigen gelegenheid door de museumzalen dwalen? Dat kan o.a. met het speurboekje met prikkelende kijk- doordenkvragen en een thuisopdracht gemaakt bij de tentoonstelling 'Emanuel de Witte'. Het opdrachtenboekje is gratis verkrijgbaar bij de kassa t/m 21 januari 2018. Leeftijd ca. 6-13 jaar.

Multimediatour Emanuel de Witte
Geen zin om tekstbordjes te lezen? Neem dan bij binnenkomst een gratis multimediatour mee en kies voor de kinderroute. De grappige en knorrige Emanuel neemt je mee langs zijn schilderijen en vertelt over zijn schilderijen.....leuk voor jong en oud.

Plassend hondje

Victorie! Het Beleg van Alkmaar in 1573 gaat over de strijd om de stad in de tijd van de Nederlandse Opstand. Geus Jacob, protestantse stedelinge Cornelia, katholieke boer Dirk en Spaanse soldaat Juan nemen je mee langs de zeven spannende weken van het Beleg van Alkmaar. Met het speciale opdrachtenboekje dat er is gemaakt, duik je in het hoofd van Dirk, Cornelia, Juan of Jacob en beleef je de strijd om Alkmaar in 1573. Voor speurneuzen, dramaqueens en geschiedenisfreaks die alles willen weten over 8 oktober! Voor 2 euro verkrijgbaar bij de balie. Naar Victorie

Portret van Alkmaar is een hedendaagse, interactieve presentatie van de stadsgeschiedenis in een notendop. In de speelse opstelling wordt het DNA van Alkmaar verteld aan de hand van schilderijen en verrassende objecten. Van de wandkandelaar van Kasteel Nieuwburg tot voetbalclub AZ. Vergeet niet een foto te maken in het fotohokje en kies je eigen Alkmaar-achtergrond uit. Naar Portret

Bekijk het aanbod hieronder!

gezinsticket

Informeer bij de balie naar het voordelige gezinsticket voor € 18,00 (=incl. toeslag).

Wat zie je op een schilderij

Samen naar het museum

Het museum is een fijne plek om samen te genieten van kunst, cultuur en historie. We helpen u graag om iemand uit te nodigen. Deel deze pagina via social media of kopieer de link om bijv. te delen via e-mail.