Zonnezinnen
in de geest van Rudi van de Wint

Simon en Ids maakten Zonnezinnen; een kinetische installatie in de geest van Rudi van der Wint. De sculptuur is geplaatst op een eiland van zand, midden in HAL25. Het werk is omgeven door een soundscape, passend bij de sfeer, de natuur en het materiaal dat Van de Wint gebruikte. Deze installatie, als eerbetoon aan de Helderse kunstenaar is nu te bezoeken in HAL25.

Naar aanleiding van de expositie Rudi van de Wint - Reis naar het oneindige vroeg Stedelijk Museum Alkmaar aan twee jonge kunststudenten uit Utrecht, Simon Michels (Interactive Performance Design) en Ids Jacobs (Muziek & Technologie), een nieuw kunstwerk te maken. Een kunstwerk dat is geïnspireerd op het werk van Rudi van de Wint én dat een verbinding kan maken tussen de expositie in het museum en de Alkmaarse kunstenaarsbroedplaats HAL 25.

Simon en Ids maakten Zonnezinnen; een kinetische installatie helemaal in de geest van Rudi van der Wint. Dat betekent dat het buiten het museum te vinden is. En dat natuur en kunst een symbiose vormen. Net als bij het werk van Van der Wint zorgt bij Zonnezinnen de natuur met geluid, (zon)licht en windkracht voor een poëtisch veranderend beeld.

Maar niet alleen de natuur, ook de mens heeft invloed op de beweging van Zonnezinnen. Kom dus vooral langs en probeer het uit!

HAL25 vindt u hier: