Taxatiedag
Hoeveel is uw schilderij waard?

zaterdag, 9 november

Altijd al willen weten wat de waarde is van dat ene schilderij bij u aan de wand? Op zaterdag 9 november 2019 organiseert Stedelijk Museum Alkmaar een taxatiedag met Bergense School-kenner Renée Smithuis en kunsthistoricus en voormalig kunstexpert bij Sotheby's, Arnold Ligthart.

Wat kunt u meebrengen?
Onze experts taxeren werken uit de tijd van Jan Toorop, Charley Toorop en Edgar Fernhout, maar nemen ook de periode 1800 tot heden mee. De taxatiedag is openbaar en vindt plaats in de foyer van Stedelijk Museum Alkmaar tussen 12.00 en 16.00 uur. Heeft u zelf geen kunst, maar vindt u het leuk om te komen kijken en luisteren, dan bent u van harte welkom deze middag.

Ontmoet de specialisten
Kunstverzamelaar en Bergense School-kenner Renée Smithuis was in 2018/2019 gastconservator voor de tentoonstelling Piet van Wijngaerdt. Grondlegger van de Bergense School. Smithuis is gespecialiseerd in het Nederlands expressionisme. Arnold Ligthart, gespecialiseerd in schilderkunst uit de periode 19de tot en met 21ste eeuw, trad in 1997 in dienst als kunstexpert bij Sotheby’s waar hij ruim 12 jaar werkzaam was. In 2009 startte hij zijn eigen kunsthandel.

Praktisch
Aanmelden is noodzakelijk en u kunt zich via onderstaand formuiler opgeven t/m vrijdag 1 november. Kiest u daar een tijdvak uit: van 12 tot 14 uur of van 14 tot 16 uur. In de week voor de taxatiedag krijgt u nog een bevestigings-mail van ons. Wij adviseren u één werk mee te nemen; bij grote drukte kan het zijn dat u even moet wachten.

Kosten
Eenmalige bijdrage voor het taxeren van het werk bedraagt € 7,50. Bent u Vriend, Schutter of Kring Bergense School-lid dan zitten er aan de taxatie geen kosten verbonden.aanmelden

Datum en tijd *