Conservator rondleiding

Rondleiding door de samensteller van de tentoonstelling

Gedurende de tentoonstelling 'Sluijters, Gestel, Kelder. De passie van verzamelaar Wim Selderbeek' zal gastconservator Kees van der Geer één keer per maand op de donderdag een rondleiding geven. Als geen ander kan hij u vertellen over de bijzondere en verrassende collectie Selderbeek.

Onderzoek
Charley Toorop, Jan Sluijters, Leo Gestel, Toon Kelder, Kees Maks. Al deze schilders waren vertegenwoordigd in de collectie van de markante Amsterdamse handelaar Wim Selderbeek (1884-1963). Maar wie was Wim Selderbeek? En hoe kwam hij tot zijn hoogwaardige verzameling? De samensteller van de tentoonstelling, Kees van der Geer, deed uitgebreid onderzoek naar de collectie Selderbeek en zal u in de rondleiding op een verdiepende wijze laten kennismaken met de verzamelaar en zijn passie.

Data conservatorrondleidingen (donderdagen)

  • 16 maart
  • 13 april
  • 18 mei
  • 15 juni
  • 13 juli
  • 17 augustus 2017

Praktisch
Er kunnen maximaal 20 personen mee (reserveren is niet mogelijk / vol=vol), start 14.00 uur, kosten entree museum.

 

De tentoonstelling


< Terug naar de vorige pagina

Keep selling

Selderbeek was een koopman die overal handel in zag. Zijn motto was: Keep selling. Naast zijn handel in wild en gevogelte startte hij een pianohandel, nam hij het initiatief voor een autobusmaatschappij en werd hij aandeelhouder en directeur van een wegenbouwbedrijf. Omstreeks 1918 startte Selderbeek met de verkoop van auto’s.
Automobiel Centrale