Met Eigen Ogen
Alkmaar Ontzet verteld door Sinan Can

zondag, 8 oktober

Dit locatietheater is te zien in het Stadhuis van Alkmaar. Koop nu een ticket via de website meteigenogen.nl Nog te zien tot en met 8 oktober 2023

Ontdek ‘Met Eigen Ogen’ de geschiedenis van Alkmaar Ontzet in het monumentale Stadhuis van Alkmaar. Met soundscapes, ingenieuze videoprojecties en special effects beleef je op geheel nieuwe wijze het verhaal achter de Geboorte van Nederland en 450 jaar Alkmaar Ontzet. Originele objecten uit Stedelijk Museum Alkmaar gecombineerd met meeslepende verhalen van verteller Sinan Can maken dit een onvergetelijke ervaring.
 
Het schilderij Beleg van Alkmaar, 18 september 1573: Spaanse troepen bestormen de stad van Herman Frederik Carel ten Kate is samen met originele ruiterlansen en kogels door het museum in bruikleen gegeven voor deze theatrale beleving op locatie.
 
31 augustus t/m 8 oktober 
locatie: Stadhuis van Alkmaar.
Tickets €7,50. Tickets en informatie vind je op meteigenogen.nl
 
'Met Eigen Ogen' een samenwerking tussen Stichting Boven het Maaiveld | Els Schipper | DOSS Event support | Beeldjutters en Stedelijk Museum Alkmaar 

gezinsticket

Voordelig naar het museum met het gezin, dat kan! Er is een gezinsticket voor €19,00 verkrijgbaar (geldig voor twee volwassenen + kinderen). Vraag ernaar bij de entreebalie.

families