OPSTAND!

Maand van de Geschiedenis

Scholen gratis bezoek 'Victorie! Het Beleg van Alkmaar in 1573'

Dit jaar staat de ‘Maand van de Geschiedenis’ in het teken van de Nederlandse Opstand. Daarom mogen schoolgroepen de hele maand oktober gratis naar Stedelijk Museum Alkmaar om in de tentoonstelling Victorie! het beleg van Alkmaar in 1573 te herbeleven. Elke klas krijgt zelfstandige opdrachten mee voor op zaal. Je kunt je klas aanmelden via onderwijs@museumalkmaar.nl Zet hierbij wel alvast een voorkeursdatum en tijdstip in, dan nemen wij z.s.m. contact met je op.

Maand van de geschiedenis 2018

Maak kans op een gratis rondleiding
Docenten die zich t/m oktober aanmelden voor de scholennieuwsbrief van Stedelijk Museum Alkmaar maken kans op een gratis rondleiding over de Nederlandse Opstand en het Beleg van Alkmaar. Wij verloten er 5 !

Tijdens de interactieve rondleiding beleven leerlingen (groep 6-8) de Spaanse belegering van dag tot dag door de ogen van geus Jacob, boer Dirk, stedeling Cornelia en soldaat Juan. Het wordt duidelijk voor welke keuzes en dilemma’s de Alkmaarders in de zomer van 1573 stonden: aansluiten bij de opstand van Willem van Oranje of gehoorzamen aan de Spaanse landheer Filips II. Ook gaan de leerlingen met elkaar in gesprek: wat zouden zij gedaan hebben? Toen wordt in deze interactieve rondleiding relevant en persoonlijk.

Meer over de Maand van de Geschiedenis

Victorie!

< Terug naar de vorige pagina