Finnisage

Ruysdael & Saenredam in Alkmaar

Mike Fentross en La Sfera Armoniosa

Op zondag 10 juni is de finnisage van de tentoonstelling 'Ruysdael & Saenredam in Alkmaar', met die middag twee keer een kort muziekoptreden van het barokensemble 'La Sfera Armoniosa'. Onder leiding van Mike Fentross brengen zij muziek uit de tijd van Constantijn Huygens ten gehore. Omdat het optreden op zaal plaatsvindt is het aantal zitplaatsen beperkt.

Mike Fentross met vier Renaissance-zangers tijdens de opening van het altaarstuk van Maarten van Heemskerck (detail foto Mike Bink)
Mike Fentross met vier Renaissance-zangers tijdens de opening van het altaarstuk van Maarten van Heemskerck (detail foto Mike Bink)

Constantijn Huygens
In de tentoonstelling 'Ruysdael & Saenredam in Alkmaar. Meesterwerken van de Grote Kerk' is werk te zien van twee befaamde schilders uit de Gouden Eeuw, Salomon van Ruysdael (1600/1603-1670) en Pieter Saenredam (1597-1665). Op de laatste dag van de tentoonstelling hebben wij twee keer een kort optreden van het muziekensemble La Sfera Armniosa, onder leiding van Mike Fentross. Zij brengen heel toepasselijk, muziek uit de tijd van Constantijn Huygens ten gehore.

Samenstelling ensemble:
Keren Motseri, sopraan
Paulina van Laarhoven, viola da gamba
Mike Fentross, theorbe en barokgitaar

Omdat het optreden in de tentoonstellingszaal plaatsvindt en er beperkt zitplaatsen zijn, kan het zijn dat het vol is. Reserveren is helaas niet mogelijk.

  • Tijd: 14.00 uur en 15.00 uur (duur ca. 20 minuten)
  • Kosten: entree museum

De tentoonstelling


< Terug naar de vorige pagina