Koe voor het hele gezin

Elke woensdag vakantieworkshop

De hele zomervakantie, van 18 juli tot en met 29 augustus, kunnen families met kinderen op de woensdagmiddag terecht in Stedelijk Museum Alkmaar voor een creatieve workshop. De workshop bij de tentoonstelling 'De koe, het grazen voorbij' is op inloop tussen 12 en 14 uur. Kinderen hebben gratis toegang, ouders betalen wel een entreekaartje. Informeer naar het voordelige gezinsticket!

Detail, fotografie Hans van der Meer

Animatie-spinner
Onder begeleiding van onze museumdocenten gaan kleuters van 4 tot 6 jaar in de workshop samen een animatie-spinner maken. Met de spinner laten de kinderen hun eigen tekening en foto’s uit de tentoonstelling 'De koe' bewegen en samensmelten tot één beeld. Zo ontdekken ze de magie van animatie.

Maak je eigen stripboek
Kinderen vanaf 6 jaar kunnen deelnemen aan de workshop 'Maak je eigen stripboek'. De deelnemers mogen zelf een stripheld bedenken en hij/zij beleeft allerlei (koeien-)avonturen in het stripverhaal. Voor beide workshops doen de (groot)ouders en kinderen eerst inspiratie op in de tentoonstelling 'De koe, het grazen voorbij'.

spinner

Data: Woensdag 18 en 26 juli / 1, 8, 15, 22, 29 augustus

Tijd: Op inloop tussen 12.00 - 14.00 uur (13.45 uur laatste deelnemers). Bij veel animo kan het zijn dat je even moet wachten; reserveren is niet nodig.

Leeftijd: 4-13 jaar + (groot)ouder(s)

Kosten: Ouders/verzorgers betalen een entreekaartje (informeer naar het voordelige gezinsticket), kinderen hebben gratis entree*

*P.s. Deze workshop is een gezinsactiviteit waar de samenwerking tussen ouder en kind wordt gestimuleerd.
(BSO-)Groepen bieden wij de workshop aan buiten de tijden van de gezinsworkshop, namelijk van 10 tot 11.45 uur; informeer naar de kosten e.d. via onderwijs@museumalkmaar.nl

< Terug naar de vorige pagina