Koe voor het hele gezin

Herfstvakantie workshop

In de herfstvakantie kunnen families met kinderen op woensdag 24 oktober en donderdag 25 oktober terecht in Stedelijk Museum Alkmaar voor een leuke en creatieve workshop. De workshop bij de tentoonstelling 'De koe, het grazen voorbij' is op inloop tussen 12 en 14 uur. Kinderen hebben gratis toegang, ouders betalen wel een entreekaartje. Informeer naar het voordelige gezinsticket!

Onze enthousiaste museumdocenten begeleiden de workshops

Animatie-spinner (4-6 jaar)
Onder begeleiding van onze museumdocenten gaan kleuters van 4 tot 6 jaar in de workshop samen een animatie-spinner maken. Met de spinner laten de kinderen hun eigen tekening en foto’s uit de tentoonstelling 'De koe' bewegen en samensmelten tot één beeld. Zo ontdekken ze de magie van animatie.

Maak je eigen stripboek (6-13 jaar)
Kinderen vanaf 6 jaar kunnen deelnemen aan de workshop 'Maak je eigen stripboek'. De deelnemers mogen zelf een stripheld bedenken en hij/zij beleeft allerlei (koeien-)avonturen in het stripverhaal. Voor beide workshops doen de (groot)ouders en kinderen eerst inspiratie op in de tentoonstelling 'De koe, het grazen voorbij'.

• Wanneer
    Woensdag 24 oktober 2018
    Donderdag 25 oktober 2018
  • Tijd
    Op inloop tussen 12.00 - 14.00 uur (13.45 uur laatste deelnemers). Bij veel animo kan het zijn dat je even moet wachten; reserveren is niet nodig.
  • Leeftijd
    4-13 jaar + (groot)ouder(s)
  • Kosten
    Ouders/verzorgers betalen een entreekaartje (informeer naar het voordelige gezinsticket), kinderen hebben gratis entree*

spinner

*P.s. Deze workshop is een gezinsactiviteit waar de samenwerking tussen ouder en kind wordt gestimuleerd.
(BSO-)Groepen bieden wij de workshop aan buiten de tijden van de gezinsworkshop, namelijk van 10 tot 11.45 uur; informeer naar de kosten e.d. via onderwijs@museumalkmaar.nl

< Terug naar de vorige pagina