Koe in Museum 't Houten Huis

Bezoek tentoonstellingen met korting

In februari van dit jaar kocht Museum In ’t Houten Huis in De Rijp het olieverfschilderij 'Prijskoe in de Schermer' van Klaas Czn. Weeshoff (1823-1896) aan. Het schilderij laat een prijskoe zien die in de wei staat, met op de achtergrond zicht op de Grote Kerk van Alkmaar. Dit schilderij is sinds kort onderdeel van de vaste opstelling van het museum en staat vanaf 1 augustus centraal in een expositie over de koe.

Detail, fotografie Hans van der Meer

Combi-bezoek Alkmaar en De Rijp
Bijzondere aandacht voor koeien in zowel Stedelijk Museum Alkmaar als in Museum In ’t Houten huis en dat vieren we met een leuke actie! Op vertoon van een entreeticket van Stedelijk Museum Alkmaar kun je met korting de expositie in 't Houten Huis bezoeken. Met een entreeticket van ’t Houten Huis kun je voor de kortingsprijs (€ 8,00 i.p.v. € 12,00 ) naar de tentoonstelling De koe, het grazen voorbij in Alkmaar. Zo sla je twee koeien in één klap.

Duur: van 1 augustus t/m 28 oktober 2018

Info Houten Huis
www.houtenhuis.nl
Tuingracht 13, 1483 AP De Rijp