Koe in Filmhuis Alkmaar

Petit Paysan en Boer Peer

Filmhuis Alkmaar haakt in september aan bij de tentoonstelling ‘De koe’ met twee schilderachtige opnamen van leven met koeien op het platteland. Het Filmhuis vertoont de Franse film 'Petit Paysan', waarin boer Pierre te maken krijgt met de gekke koeienziekte en de Nederlandse documentaire 'Boer Peer', een indringend portret van een boer van 97. Beide films zijn recent uitgebracht (2017) en nog niet eerder te zien geweest in Alkmaar. Een aanrader!

Detail, fotografie Hans van der Meer
Detail, fotografie Hans van der Meer

PETIT PAYSAN (Drama, 2017)
In Petit Paysan, van regisseur Hubert Charuel, zien we Pierre, dertig jaar oud en pas afgestudeerd aan de landbouwschool. Hij houdt melkkoeien. Zijn hele leven staat in het teken van zijn boerderij, zijn zus die veearts is en zijn ouders wiens boerderij hij heeft overgenomen. Wanneer in Frankrijk de eerste tekenen van de gekke koeienziekte opduiken, ontdekt Pierre dat één van zijn koeien besmet is. Hij kan zich er niet mee verzoenen dat hij zijn koeien hierdoor kwijt zal raken en gaat tot het uiterste om ze te redden.
Zondag 23 september 16.00 uur / Woensdag 26 september 19.00 uur / Vrijdag 28 september 19.00 uur

BOER PEER (Documentaire, 2017)
Boer Peer is het indringende portret van Peer Smulders. Acht jaar geleden stuitte regisseur Daan Jongbloed op een vervallen boerderij, tot zijn verbazing bleek boer Peer (97 jaar) hier te wonen. De stilte en soberheid waar Peer in leeft, fascineerde Daan enorm. Daan zag een romantisch boertje in een schilderachtige omgeving. Maar voor Peer is zijn leven realiteit. Waarom leeft deze boer zijn leven zoals hij het leeft? In de acht jaar die Daan de boer volgde liet Peer voorzichtig de filmmaker toe in zijn eenzame leven en de pijn uit het verleden.
Dinsdag 25 september 19.00 uur / Woensdag 26 september 18.00 uur / Zondag 30 september 16.00 uur (in het bijzijn van regisseur Daan Jongbloed)

Meer informatie en reserveren
Petit Paysan
Boer Peer

Pettemerstraat 3
Alkmaar


< Terug naar de vorige pagina