Koe en Tegenlicht Meet Up

Het grazen voorbij

Naar aanleiding van de tentoonstelling ‘De koe, het grazen voorbij’ in Stedelijk Museum Alkmaar is er op donderdag 20 september in HAL 25 een speciale Koeien-editie van Tegenlicht Meet Up- Alkmaar. VPRO's Tegenlicht spreekt tot de verbeelding, lokt discussie uit en roept reacties op. Daarom worden er op verschillende plekken in Nederland Tegenlicht Meet Up's over de uitzendingen georganiseerd. Let's meat in Alkmaar!

Detail, fotografie Hans van der Meer

Tegenlicht Meet Up -Alkmaar
De koe kan voor mensen die groen en duurzaam willen zijn een moeilijk te nemen obstakel zijn. Wel of geen melk? Wel of geen vlees? Als je kiest voor wel melk en wel vlees, is biologisch dan beter? Wat is slechter voor het milieu: een vleeseter zonder auto, of een veganist op een brommer? En hoe zit het CO2 technisch: je bent zo lang als je je kunt herinneren vegetarisch, maar je gaat toch een keer met het vliegtuig naar Barcelona… Was dan alles voor niets?

En dan hebben we het nog niet eens over de wereldbevolking die groeit en groeit. Melk en melkproducten bevatten belangrijke voedingsstoffen voor de mens. Als de oplossing voor het CO2 probleem is dat iedereen op de aarde alleen nog maar plantaardig voedsel zou moeten eten, is dat dan technisch mogelijk? De materie is niet simpel en er zijn geen eenvoudige antwoorden. Kortom, het is een worsteling en daar moeten we iets mee. Daarover gaan we tijdens de Meet Up van 20 september in gesprek met kenners, betrokkenen en het publiek.

Kijk ter inspiratie de uitzending 'Worsteling van de Groenmens' van Tegenlicht hier terug (45 minuten) en bezoek de tentoonstelling in Stedelijk Museum Alkmaar

Let's meat

Datum Meet Up: donderdag 20 september 2018

Tijd: 19.30 tot 21.30 uur (18.30 uur als je ook komt eten)

Kosten: Tegenlicht Meet-ups zijn gratis toegankelijk en je hoeft niet te reserveren.
Aanmelden voor de Meet-Up Maaltijd stellen we zeer op prijs in verband met de catering. Geef je op via Christel@museumalkmaar.nl

Locatie: Hal 25

www.hal25.nl
Pettemerstraat 15