Workshop voor het gezin

Alleen voor Museumkaarthouders

Museumkaart aanbieding 'Met kinderen'

Op zondag 21 en 28 oktober kunnen Museumkaarthouders met kinderen of kleinkinderen terecht in Stedelijk Museum Alkmaar voor een creatieve workshop bij de tentoonstelling 'De koe, het grazen voorbij'. De activiteit is op inloop tussen 12 en 14 uur en er is een workshop voor de kleuters vanaf 4 en kinderen in de leeftijd van 6-13 jaar.

Onze enthousiaste museumdocenten begeleiden de workshops
Onze enthousiaste museumdocenten begeleiden de workshops

Animatie-spinner (4-6 jaar)
Onder begeleiding van onze museumdocenten gaan kleuters van 4 tot 6 jaar in de workshop samen een animatie-spinner maken. Met de spinner laten de kinderen hun eigen tekening en foto’s uit de tentoonstelling 'De koe' bewegen en samensmelten tot één beeld. Zo ontdekken ze de magie van animatie.

Maak je eigen stripboek (6-13 jaar)
Kinderen vanaf 6 jaar kunnen deelnemen aan de workshop 'Maak je eigen stripboek'. De deelnemers mogen zelf een stripheld bedenken en hij/zij beleeft allerlei (koeien-)avonturen in het stripverhaal. Voor beide workshops doen de (groot)ouders en kinderen eerst inspiratie op in de tentoonstelling 'De koe, het grazen voorbij'.

 • Wanneer
  Zondag 21 oktober 2018
  Zondag 28 oktober 2018
 • Tijd
  Op inloop tussen 12.00 - 14.00 uur (13.45 uur laatste deelnemers). Bij veel animo kan het zijn dat je even moet wachten; reserveren is niet nodig.
 • Leeftijd
  4-13 jaar + (groot)ouder(s) *
 • Kosten
  Geen

spinner

*P.s. Deze workshop is een gezinsactiviteit waar de samenwerking tussen ouder en kind wordt gestimuleerd. Het is de bedoeling dat de opa/oma/ouder ook meedoen!


< Terug naar de vorige pagina