Kinderworkshop
Meivakantie

Maak je eigen pop-up kerk

De Grote of Sint-Laurenskerk van Alkmaar bestaat vijfhonderd jaar! Dat vieren we in de stad, maar ook in Stedelijk Museum Alkmaar. In de meivakantie kun je op woensdag 2 en donderdag 3 mei samen met je vader en moeder of opa en oma meedoen aan een leuke knutselworkshop waarin de Grote Kerk centraal staat. De workshop is op inloop en vindt plaats in de foyer en de tentoonstellingszaal.

Ruysdael en Saenredam in Alkmaar
Met de Gouden Eeuw-schilders Salomon van Ruysdael en Pieter Saenredam neem je eerst een kijkje in het verleden. De hedendaagse foto’s van Hans van der Meer en Karin Borghouts laten zien hoe de Grote Kerk er anno 2018 uit ziet.

Maar stel…...
hoe zou de Grote Kerk van Alkmaar er over 500 jaar uitzien? Is hij dan helemaal wit geschilderd? Staan er flats omheen? Is het een hotel geworden of kun je er gamen? Samen gaan jullie in de workshop filosoferen over de toekomst van de kerk. De uitkomst verwerken jullie in pop-up-kerk van papier met een futuristisch tintje. Je gaat tekenen, kleuren, knippen, stempelen, plakken en bouwen! Na afloop mag je je kunstwerk uiteraard mee naar huis nemen.

Stel dat...   

 • Data
  Woensdag 2 mei en donderdag 3 mei 2018
 • Tijd
  Op inloop tussen 14.00 - 16.00 uur (15.45 uur laatste deelnemers). Bij veel animo kan het zijn dat je even moet wachten.
 • Leeftijd
  Ca. 6-13 jaar + (groot)ouder(s)
 • Kosten
  Ouders/verzorgers betalen een entreekaartje (informeer naar het voordelige gezinsticket), kinderen hebben gratis entree*

*Deze workshop is een gezinsactiviteit waar de samenwerking tussen ouder en kind wordt gestimuleerd; groepen zijn ook van harte welkom en bieden wij de speurtochten in de vaste opstellingen aan. Laat ons weten dat u komt 072-5489789, dan zorgen wij dat het klaar ligt bij de balie!


< Terug naar de vorige pagina

Modellen

En mamma staat model! Dat kan ze goed :-)
Workshop modeltekenen